Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Petra Marklunds kärleksförklaring till Darin – inför Allsång på Skansen

Petra Marklunds kärleksförklaring till Darin – inför Allsång på Skansen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
08 augusti 2023

Hyllar artisten till skyarna

I kväll är det dags för säsongens näst sista avsnitt av "Allsång på Skansen" med Pernilla Wahlgren som programledare. Inför sändningen öser en av kvällens artister Petra Marklund beröm över Darin som även han ska uppträda på Sollidencenen.

Under tisdagen fortsätter en lyckad säsong av SVT:s Allsång på Skansen med sitt sjunde avsnitt, som innebär det näst sista för den här gången. Då ska publiken på plats och tittarna hemma på TV-soffan få se en ny musikfest signerad Pernilla Wahlgren och en gedigen skara gäster bestående av Naod, NordmanIsabella Lundgren, Darin, och Petra Marklund.

Inför kvällens framträdande har Petra Marklund pratat med TT och då tagit tillfället att uttrycka sin beundran över Darin som likt henne är aktuell med en ny låt.

Foto: Daniel Spiroska / Alma Bengtsson. Bilder hämtade från SVT:s pressrum för "Allsång på Skansen".

Petra Marklunds kärleksförklaring till Darin – inför Allsång på Skansen

Att uppträda på Allsång på Skansen innebär inte bara möjligheten att få spendera en afton med publikhavet, utan också en chans att träffa andra artister som betyder mycket för en. När Petra Marklund pratar med TT inför tisdagens avsnitt talar hon väldigt gott om den 36-årige artisten Darin, som just nu är i ropet med den nya singeln Satellit

— Darin är så fruktansvärt bra, för det är så tydligt att han älskar det han gör och han kör sitt eget race. Han är en artist ut i fingerspetsarna, han är väldigt inspirerande, säger Petra Marklund till TT.

Ska framför Pride-låt

Det är inte bara Darin som är aktuell med ny musik – under kvällen kommer Petra Marklund att leverera Ocean of Love som är årets officiella Pride-låt. Förutom att beskrivas som en discohyllning till de som deltar i Priderörelsen, är låten den första Marklund gjort på engelska på tio år. 

– Den här låten handlar om att det finns så mycket kärlek där ute, och att vi alla har rätt att bli kära i vilka vi vill och få vara exakt den man känner att man är, säger Petra Marklund om sin låt till TT. 

Ocean of Love har även släppts under hennes tidigare artistnamn September. Utan att avslöja för mycket berättar Petra Marklund att hon snart är aktuell med mer musik.

Kvällens avsnitt av "Allsång på Skansen", som ser ut att bli ett under mörka moln och regn, sänds klockan 20:00 på SVT1 och SVT Play.

Frank Stenhammar

NÄSTA ARTIKEL