Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Lasse Berghagens fortsatta diss mot Allsång på Skansen – nu med Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren gav rejält lyft åt Allsång på Skansen – så många tittade

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 september 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
05 september 2023

Lyft för SVT Play med Pernilla Wahlgren som programledare

I år var det Pernilla Wahlgren som ställde sig på sen för att leda gruppsången i folkkära "Allsång på Skansen", och nu är det bara att slå fast att Pernillas första säsong som programledare varit en stor succé. Programmets starka tittarsiffror har gett hela SVT Play ett rejält lyft.

Ända sedan det stod klart att Pernilla Wahlgren skulle ta över som programledare för Allsång på Skansen har det varit en rejäl snackis. Och när programmet väl hade säsongspremiär var det bara att konstatera att det fanns en stor mängd tittare som var nyfikna på hur det skulle gå för Pernilla. Under sommaren har mellan 1–1,4 miljoner tittare per avsnitt bänkat sig framför Allsång på Skansen i linjär tv, enligt TT.

Även på streamingmarknaden är effekten av Pernilla Wahlgren påtaglig. Hennes medverkan i Allsång på Skansen gav programmet ordentligt med luft under vingarna på nätet.

Pernilla Wahlgren gav rejält lyft åt Allsång på Skansen – så många tittade
Foto: SVT.

Pernilla Wahlgren gav rejält lyft åt Allsång på Skansen och SVT Play – så många tittade

I dag meddelar SVT att SVT Play lockade betydligt fler tittare denna sommaren jämfört med förra årets sommar. Antalet unika webbläsarbesök ökade med 24 procent och tiden som det strömmats innehåll ökade med hela 30 procent. Den kraftiga ökningen tillskrivs till stor den framgångarna med Allsång på Skansen.

Reality och drama har länge varit ett dragplåster, menar SVT, men beskriver också sommarens säsong av Allsång på Skansen som en "raket". Den genomsnittliga publikstorleken för varje avsnitt dubblerades jämfört med sommaren 2022. Då låg genomsnittet på cirka 100 000 tittare, medan det i år låg på 200 000. Några enstaka avsnitt snuddade dessutom vid 300 000 genomsnittliga tittare.

SVT menar att det är formatförändringar, Pernilla Wahlgren och tråkigt sommarväder som bidragit till den positiva utvecklingen.

– Vi har gjort flera förändringar i Allsång på Skansen i år; vi vill att alla generationer ska lockas av Allsången. Det här är ett tecken på att vi lyckats, eftersom vi vet att den yngre publiken gärna väljer SVT Play före tablålagd tv. Men så är det säkert också en Pernilla-effekt vi ser! Det är jättekul att så många har tittat på SVT Play. Vädermässigt var det ju en ganska trist sommar och då är jag extra glad att SVT kunde göra den lite mer underhållande, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

SVT skriver också att det var "Gift vid första ögonkastet" som streamades allra flitigast under sommaren. De två avslutande avsnittet klockade in på över 500 000 visningar på SVT Play i juni.

NÄSTA ARTIKEL