Nu kan du streama Ett fall för Vera säsong 10

Ny säsong av Ett fall för Vera på SVT Play – premiär i dag

  • SVT Play
Filmtopp
25 juli 2023 kl. 06:07

Den brittiska krimfavoriten är tillbaka

Det charmiga brittiska kriminaldramat "Ett fall för Vera" är tillbaka med en ny säsong – en säsong som är den tolfte av serien. Premiär på SVT Play och SVT1 i dag

Den 77-åriga Brenda Blethyn fortsätter att lösa mordfall som Vera Stanhope i den tolfte säsongen av Ett fall för Vera, som har premiär på SVT Play och i SVT1 i dag

Ny säsong av Ett fall för Vera på SVT Play
Foto: SVT.

Detta väntar i Ett fall för Vera säsong 12

I det första avsnittet av den tolfte säsongen av Ett fall för Vera, kallas Vera Stanhope (Brenda Blethyn) och Aidan Healy (Kenny Doughty) till en fyr, där en kommunalarbetare hittats död. Det kommer att visa sig att hans liv inte varit någon dans på rosor.

I det andra avsnittet hittas en tidigare militär död. Mannen har tilldelats utmärkelser under sin tjänstgöring, men han har varit svekfull – något som kan ha lett fram till hans död.

En framgångsrik och omtyckt polis hittas död i en damm i det tredje avsnittet. Tydligt är att en komplicerad familjedynamik, spänningar på jobbet och inspel från den undre världen kan ha lett till hans död. Men frågan är om det egentligen varit hans egen envishet som fått honom dödad.

I det fjärde och sista avsnittet är kriminalkommissarien ute i en storm och hittar ett spädbarn i en dumpad bil. Eftersom hennes mobil inte fungerar och vägarna är blockerade på grund fallna träd måste Vera och det lilla barnet söka skydd på ett ställe där Vera absolut inte vill vara.

De medverkar i den nya säsongen av Ett fall för Vera

Skådespelarna som medverkar i den tolfte säsongen vid sidan om Brenda Blethyn och Kenny Doughty är Jon Morrison, Riley Jones, Ibinabo Jack, Paul Kaye, Sarah Kameela Impey, Su Elliot, Matthew Marsh, Paul Bown och Rachel Denning m.fl.

"Ett fall för Vera" säsong 12 har premiär på SVT Play tisdagen den 25 juli klockan 02.00 och klockan 21.00 på SVT1 samma kväll. Därefter kommer ett nytt avsnitt ut i veckan fram till det fjärde och sista avsnittet den 15 augusti.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL