Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu kommer Uppdrag granskning: Marbella till SVT och SVT Play

Nu kommer "Uppdrag granskning: Marbella" till SVT och SVT Play

  • SVT Play
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juli 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 juli 2023

En samhällsgranskning i 4 delar

Marbella har länge varit en plats för den som drömmer om ett liv i solen – och nu är den lilla spanska kuststaden hetare än någonsin. Här är "Uppdrag granskning: Marbella" som nu finns på SVT Play.

Premiär för Uppdrag granskning: Marbella på SVT
Foto: SVT.

Nu kommer Uppdrag granskning: Marbella till SVT och SVT Play

Något har hänt i svenskarnas paradis. Marbella har länge varit en plats för den som drömmer om ett liv i solen - och nu är den lilla spanska kuststaden hetare än någonsin. Men bland lyxmäklare, miljonärer, influencers, pensionärer och unga har en ny grupp svenskar tagit plats. De har snabbt gjort sig kända i trakten för sitt hänsynslösa, brutala våld.

Premiär för Uppdrag granskning: Marbella på SVT
Foto: SVT.

En dokumentär i 4 delar

Avsnitt 1:
Lyxmäklaren Jimmy Widén, influencern Victoria Eklund och entreprenören Jan Emanuel lockades alla av livet i Marbella. Men samtidigt som rika, kända - och helt vanliga - svenskar förverkligar sina drömmar händer något som får den spanska polisen att reagera. Gängkriminella svenskar tar plats och gör avtryck på stadens gator.

Avsnitt 2:
Utanför kyrkan i San Pedro ska en familj sätta sig i bilen när en svartklädd man närmar sig. Pappan, en känd kokainhandlare, skjuts med flera skott inför sina barn. Mordet kommer att följas av fler brutala dåd - som alla kopplas till svenskar. Blickarna riktas mot ett gäng från Malmö som får namnet “Los Suecos” och beskrivs som det mest våldsamma gänget någonsin på solkusten.

Avsnitt 3:
Ett familjeföretag från Norrtälje, som kört möbler till Marbella i 30 år, dyker upp på polisens radar. Flyttfirman är en perfekt täckmantel. Gömt bland soffor och köksbord hittas stora mängder knark och flera andra svenska företagare dras in. En bit därifrån säljer mäklaren Jimmy Widén lyxhus för 100 miljoner i det mytomspunna bostadsområdet La Zagaleta. En plats så skyddad att en av världens mest hatade man verkar ha gjort den till sin.

Avsnitt 4:
Rättegången mot “Los Suecos” får ett oväntat slut. Men fler svenskar väntar på rättegång för grova brott på solkusten. Dessutom har en helt annan slags kriminalitet hittat hit. När pensionären Maivor blir utsatt för telefonbedragare spenderas pengarna snart i en lyxbutik på den spanska solkusten.

Missa inte "Uppdrag granskning: Marbella" som har premiär på SVT och SVT Play den 5 juli 2023.

NÄSTA ARTIKEL