Nu kommer SVTs succé – Högläsning av Röde Orm med Martin “E-type” Eriksson

Nu kommer SVTs succé – Högläsning av Röde Orm med Martin “E-type” Eriksson

  • SVT Play
Sofie Landgren
06 januari 2024 kl. 06:01

Återkommer efter förra årets succé

Efter förra årets succé med högläsningen av ”Gösta Berlings saga” kommer nu direktsändningen av när Martin ”E-type” Eriksson läser högt ur bokklassikern ”Röde orm” på SVT. Till hjälp hjälp har han även med sig Sten Ljunggren och Angela Kovacs.

Högläsning av Röde Orm
Foto: Foto: Daniel Stigefelt /SVT.

Martin “E-type” Erikssons högläsning av bokklassikern ”Röde orm” under direktsändning

Förra året visade SVT den mycket uppskattade högläsningen av Selma Lagerlöfs Gösta Berlings saga och i år är det Frans G Bengtssons roman Röde orm som står i rampljuset. Boken släpptes i två delar där första delen kom ut år 1941 och den andra delen 1945. Historien utspelar sig under vikingatiden, en tidsepok som står artisten Martin “E-type” Eriksson varmt om hjärtat, såpass varmt att han till och med driver sin egna vikingainspirerade bar i Stockholm.

Direkt från Borgeby slott i Skåne får vi nu höra den fartfyllda berättelsen Röde Orm. Bland andra Sten Ljunggren, Angela Kovacs och Martin “E-type” Eriksson läser den humoristiska skrönan om den unge vikingens resor ut i världen. Följ skådespelarna på scenen och bakom kulisserna och se publikens reaktioner i denna maratonsändning.

– Vi har samlat ett verkligt toppengäng som ska läsa. De flesta av dem har ett väldigt starkt förhållande till ”Röde Orm”. Varje uppläsare läser 20-30 minuter för att sedan bli avbytt. Vi hoppas vara i mål på cirka 14 timmar, skriver projektledare Anders Lundgren i ett pressmeddelande.

Missa inte Martin “E-type” Erikssons högläsning av boken ”Röde orm” den 6 januari 8.00 i SVT1 och på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL