På spåret

Nu börjar På spåret 2021 - Här är ALLA ändringar!

  • SVT Play
Filmtopp
25 november 2021 kl. 12:11
ANNONS
ANNONS

Närmast vinner införs och Årtalsfrågan försvinner

På fredag är det säsongspremiär för långköraren "På spåret" i SVT, som innehåller både nyheter och förändringar. I år införs ett nytt tävlingsmoment kallat Närmast vinner - samtidigt som Årtalsfrågan försvinner.

På spåret är troligen Sveriges bästa lägerelds-TV vid sidan av Melodifestivalen. Förra säsongen såg programmet av inte mindre än 2,9 miljoner tittare enligt medieanalysföretaget MMS. På fredag är det dags igen för ännu en säsong av långköraren som har hållit igång ända sedan 4 september 1987.

Men programledaren Kristian Luuk har läget under kontroll efter förra säsongens incident med opinionsbildaren och rektorn Hamid Zafar, som fick strykas ur programmet.

– Jag måste säga att denna händelsen har inte påverkat mig alls, eftersom detta hanterades av en väldigt duktig redaktionen i Göteborg. Men årets upplaga tänker jag att vi är extra säkra på att alla medverkande är lugna som är med och tävlar, säger Kristian Luuk till SVT.

Förändringar i På spåret 2021

Till denna säsong införs ett nytt tävlingsmoment i programmet som heter Närmast vinner. Det går ut på att lagen kommer att få se en händelse på film och sedan ska tävlande pricka in vart den utspelar sig med hjälp av en karta.

– Vi har tagit hjälp av SVT:s grafiska avdelning i Växjö som har en raffinerad teknik där man kan zooma sig ned på några hundra meters avstånd om det skulle behövas. Vi kommer att delar ut tre poäng till den som är närmast mållinje, säger Kristian Luuk.

Att ett nytt inslag tillkommer i På Spåret innebär också att Årtalsfrågan försvinner. Kristian Luuk är övertygad om att det kommer väcka ilska hos tittarna när man har plockat bort det populära segmentet.

– En del kommer säkert att tycka att det är fruktansvärt tråkigt att vi tagit bort Årtalsfrågan. Tittarna vill gärna att programmet ska se ut som det alltid har gjort, säger Kristian Luuk.

I premiäravsnittet av På spåret tävlar Carina Bergfeldt och Marcus Oscarsson mot Jason Diakité och Markus Samuelsson. För underhållningen finns Sven Ingvars som husband.

Det första avsnittet av På spåret 2021 har premiär den 26 november.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL