Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu är Normala människor (säsong 1) tillbaka på SVT Play

Nu är Normala människor (säsong 1) tillbaka på SVT Play

  • SVT Play
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
14 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
14 juni 2023

Kärlek, klass och makt i Normala människor

"Normala människor", baserad på Sally Rooneys roman med samma namn, visades på SVT maj 2020. Nu läggs serien återigen upp på SVT Play. Det blir den första av två Sally Rooney-baserade serier, då SVT senare i sommar (21 juni) även visar "Conversations with Friends".

Normala Människor säsong 1, tillbaka på SVT
Foto: Hulu.

Nu kommer den populära brittiska serien "Normala människor" till SVT Play

Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Connell är den populära fotbollskillen och Marianne den privilegierade men märkliga enstöringen. De träffas, ligger, gör slut. Och så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt kastas om. Serien är baserad på Sally Rooneys roman med samma namn.

Normala människor säsong  på SVT Play
Foto: Hulu /BBC.

Kärlek, klass och makt

Serien "Normala människor" handlar om Connell (Paul Mescal) och Marianne (Daisy Edgar-Jones) som växer upp i samma småstad på Irland. Han är en populär fotbollskille, hon kommer från en rik familj men är mycket ensam. De börjar prata, snart ligger de med varandra och kort därefter gör de slut. 

Marianne och Connell fortsätter att träffas, ligga, prata, göra slut hela vägen till universitetet, där rollerna plötsligt blir omvända: Marianne omges av människor som vill vara henne nära medan Connell sluter sig inåt. Romanen, som serien bygger på, visar hur en person kan förändra en annan människas liv.

Serien är skriven av Sally Rooney och Alice Birch och har regisserats av Lenny Abrahamson och Hettie Macdonald.

Första säsongen av Normala människor består av 12 avsnitt och samtliga kommer till SVT Play onsdag 14 juni.

NÄSTA ARTIKEL