Nu är frågesportprogrammet Muren tillbaka på SVT

Nu är frågesportprogrammet Muren tillbaka på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
29 april 2023 kl. 07:04

Premiär för den fjärde säsongen

Kattis Ahlström håller i frågesporten med det till synes omöjliga målet att besegra fem kända experter i just deras ämne. Muren får dessutom besök av flera gästande experter under säsongens gång.

Premiär för den fjärde säsongen av Muren på SVT
Kattis Ahlström. Foto: Bo Håkansson /SVT.

Premiär för Muren säsong 4 på SVT

Lördag 29 april är det premiär för den fjärde säsongen av frågesportprogrammet MurenSVT. I vanlig ordning är det Kattis Ahlström som håller i frågesporten med det till synes omöjliga målet att besegra fem kända experter i just deras ämne. I år är flera publikfavoriter tillbaka i Muren och de får dessutom besök av flera gästande experter under säsongens gång, bland andra Fredrik Lindström, Mona Sahlin, Thomas Bodström och Mattias A. Klum.

– Det är krocken som uppstår mellan Murens prestige och de tävlandes mod och kunskap som gör programmet helt unikt. Att få stå i epicentrum av den kunskapen gillar jag, det är det jag älskar med Muren, säger programledare Kattis Ahlström till SVT.

Premiär för den fjärde säsongen av Muren på SVT
Kattis Ahlström. Foto: Bo Håkansson/SVT.

Det är inte lätt att riva murar

Som många tittare redan vet räcker det inte med att gå segrande ur en frågeduell i Muren. De tävlande måste besegra alla specialister för att lyckas riva muren. Det är enbart åtta deltagare som klarat detta uppdrag hittills, men när den fjärde säsongen inleds lördag 29 april finns det 20 nya tävlande som definitivt kommer att göra sitt absolut bästa för att få muren på fall.

- Det blir kära återseenden men också en hel del nya prominenta gäster i år, personer som kanske inte brukar sätta sin kunskap på prov på det här sättet. Till exempel utmanas Fredrik Lindström i Svenska språket, Mona Sahlin i Makt & pengar och Zeina Mourtada i Mat & dryck, säger producenten Andréas Uppman Nilsson till SVT.

Missa inte premiären av Muren på SVT Play lördag den 29 april kl 02.00 och i SVT1 kl 20.00 samma kväll.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL