Musikhjälpen

Musikhjälpen 2021 – Tid och plats spikat!

  • SVT Play
Filmtopp
03 september 2021 kl. 10:09

Pågår mellan den 13-19 december

I år återvänder den folkkära insamlingen Musikhjälpen på ett svenskt torg efter ett år utan publikmöjligheter. Exakt hur utformningen blir beror på pandemins utveckling.

Förra året skulle Musikhjälpen sändas från Norrköping, men på grund av det rådande pandemiläget fick sändningarna flyttas och genomföras helt utan publik. Så kommer det inte att bli i år, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen 2021 hålls i Norrköping

Året fortsätter att kantas av revansch efter en tid av kraftiga begränsningar och Norrköpingsborna med besökare kommer denna gången att kunna ta del av den stora festen på Gamla torget.

– Även om allt kanske inte kommer se ut som före pandemin så kommer vi att göra allt för att på olika vis lyfta fram Norrköpingsbornas och svenska folkets engagemang, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats.

Nyheten mottags med entusiasm från Maria Olofsson, projektledare för Norrköpings kommun, hon säger följande:

– Det känns otroligt skoj att Musikhjälpen vill komma tillbaka till oss och Norrköping är redo. Här finns värme, gemenskap och ett stort engagemang, vi har längtat länge nog nu!

Upplägget kan komma att variera

Musikhjälpen
Foto: SVT.

Exakt hur årets upplägg på Gamla torget ser ut beror på pandemins utveckling under hösten.

– Vi jobbar med flera olika lösningar. Det vi är helt säkra på är att Musikhjälpen som arrangemang är enormt viktigt att genomföra av så många anledningar. Dels för att åter få mötas kring musiken och engagemangen, men framför allt för att den insats Musikhjälpen och alla som bidrar till insamlingen gör behövs mer än någonsin, säger Karl-Johan Paulsson.

Värdar för Musikhjälpen 2021

Än så länge har inte SVT gått ut med vilka som kommer att vara årets programvärdar, utan detta återstår att se. Håll dig uppdaterad på Filmtopp.se, vi återkommer med mer information så fort som möjligt.

Här sänds årets upplaga av Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare sänder radio och tv dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

2020 var temat ”Ingen människa ska lämnas utan vård”. Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi programledde när publiken startade nära 800 000 engagemang och samlade in 48 miljoner kronor.

Musikhjälpen har sänts från:
2008 – Malmö
2009 – Göteborg
2010 – Malmö
2011 – Göteborg
2012 – Malmö
2013 – Göteborg
2014 – Uppsala
2015 – Linköping
2016 – Örebro
2017 – Umeå
2018 – Lund
2019 – Västerås
2020 – Stockholm

Musikhjälpen 2021 pågår mellan den 13-19 december i Norrköping på Gamla torget. Eventet direktsänds i sin helhet på P3 och SVT Play. Stora delar sänds även på SVT2.

NÄSTA ARTIKEL