Melodifestivalen 2023 – årets sämsta bidrag

Melodifestivalen 2023 – årets sämsta bidrag

  • SVT Play
Sofie Landgren
25 februari 2023 kl. 21:02

Så röstade svenska folket

Alla deltävlingar i årets Melodifestivalen 2023 är nu avklarade och det är dags att kora årets sämsta bidrag utifrån hur svenska folket har röstat.

Melodifestivalen 2023 SVT
Foto: SVT.

Årets bidrag med lägst poäng

Nu har mello-turnén och dess deltävlingar avklarats och vi har ett resultat av vilka som gått till final för att tävla om att representera Sverige i årets kommande Eurovision Song Contest 2023. Med detta i ryggen är vi givetvis nyfikna på hur svenskarna faktiskt röstade och vilket bidrag det är som koras till årets sämsta bidrag i melodifestivalen 2023. Såhär ser resultatet ut efter varje deltävling. 

Deltävling 1 melodifestivalen 2023 Göteborg
Loulou LaMotte. Eva Rydberg & Ewa Roos. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Deltävling 1 – Göteborg

Första stoppet, deltävling 1, utspelade sig i Göteborg och de tävlande var Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods med låten Where You Are (Sávežan), Tone Sekelius med låten Rhythm Of My Show, Victor Crone med låten Diamonds, Elov & Beny med låten Raggen går, Rejhan med låten Haunted, Loulou LaMotte med låten Inga sorger och Eva Rydberg & Ewa Roos med låten Länge leve livet.

Bidragen med lägst poäng:

  • Loulou LaMotte – 32 poäng
  • Eva Rydberg & Ewa Roos– 31 poäng

Antal röstande:  525 532

Uje Brandelius och Eden i melodifestivalen 2023
Eden & Uje Brandelius. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Deltävling 2 – Linköping

Den andra deltävlingen ägde rum i Linköping och de tävlande var Panetoz med låten On My Way, THEOZ med låten Mer av dig, Tennessee Tears med låten Now I Know, Wiktoria med låten All My Life (Where Have You Been), Uje Brandelius med låten Grytan och Eden med låten Comfortable.

Bidragen med lägst poäng:

  • Uje Brandelius – 22 poäng
  • Eden – 12 poäng

Antal röstande:  527 368

Casanovas och Laurell Melodifestivalen 2023
Casanovas & Laurell. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Deltävling 3 – Lidköping

Den tredje deltävlingen ägde rum i Lidköping och de tävlande var Paul Rey med låten Royals, Nordman med låten Släpp alla sorger, Melanie Wehbe med låten For The Show, Ida-Lova med låten Låt hela stan se på, Laurell med låten Sober och Casanovas med låten Så kommer känslorna tillbaka.

Bidragen med lägst poäng:

  • Laurell – 30 poäng
  • Casanovas – 29 poäng

Antal röstande: 512 158

Deltävling 4 – Malmö

Den fjärde och allra sista deltävlingen ägde rum i Malmö och de tävlande var Kiana med låten Where Did You Go, Signe & Hjördis med låten Edelweiss, Smash Into Pieces med låten Six Feet Under, Mariette med låten One Day, Emil Henrohn med låten Mera mera mera, Axel Schylström med låten Gorgeous och sist men inte minst Loreen med låten Tattoo.

Bidragen med lägst poäng:

  • Mera Mera Mera – 26 poäng
  • Edelweiss – 27 poäng 

Antal röstande:

Eden Melodifestivalen 2023
Eden. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Årets sämsta bidrag – Melodifestivalen 2023

Den 29 november 2022 stod det klart att Eden skulle delta i Melodifestivalen 2023 med låten Comfortable, skriven av Eden själv tillsammans med Benjamin Rosenbohm, Emil Adler Lei och Julie Aagaard. Låten framfördes i den andra deltävlingen i Linköping den 11 februari 2023. Låten gick inte vidare, utan kom på sista plats, och inte bara sista plats i deltävling 2 utan hon fick lägst betyg av alla bidrag i alla deltävlingar. Detta korar dessvärre Eden och hennes bidrag till vinnare av "Årets sämsta bidrag" i Melodifestivalen 2023. Däremot så vill vi understryka att Eden och hennes framförande av låten Comfortable fick oförtjänt låga poäng, Eden gjorde ett jättefint framträdande.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL