Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Melodifestivalen 2022 – hela turnén kan ställas in

Melodifestivalen 2022 – hela turnén kan ställas in

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 december 2021
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
23 december 2021

Turnén omöjlig med de nya restriktionerna.

Hela den kommande turnén för Melodifestivalen 2022 är hotad. Anledningen är de nya restriktionerna och den ökade smittspridningen i landet.

Nya restriktioner är på plats till följd av den ökade smittspridningen av covid-19. Utvecklingen ser ut att leda till att hela turnén för Melodifestivalen 2022 kan ställas in, enligt Aftonbladet.

Källor till Aftonbladet säger att det är omöjligt att genomföra turnén med de rådande restriktionerna. Informationen tillbakavisas dock av SVT.

– Det stämmer inte. Så länge restriktionerna inte hindrar oss att åka ut i landet kommer turnén att bli av, säger Anette Brattström, SVT:s projektledare för Melodifestivalen.

En av anledningarna till att det inte ska gå att genomföra är att det inte går att motivera rent ekonomiskt, enligt en av Aftonbladets källor. Restriktionerna skulle bl.a. innebära att Saab Arena i Linköping inte kan ta in mer är ca. 1 400 personer, vilket inte är tillräckligt för att en arenashow ska gå runt.

Det är Live Nation som har hand om biljettförsäljningen och evenemangen tillsammans med Blixten & Co. och Aftonbladet menar att de skulle gå med stor förlust om turnén genomförs.

– Vi ser över olika scenarios för genomförandet av Melodifestivalturnén men vi jobbar mot att det kommer bli av som planerat, skriver Emilie Olsson Lignell, Live Nations projektledare för turnén, i ett meddelande till Aftonbladet.

Än så länge finns det alltså inga officiella bekräftelser att turnén kommer att ställas in.

LÄS OCKSÅ:

NÄSTA ARTIKEL