McDonald & Dodds säsong 4 – detta vet vi

McDonald & Dodds säsong 4 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 27 september 2023 kl. 10:09 | Publicerad 25 september 2023 kl. 10:09

Så ser framtiden ut för den mysiga brittiska deckarserien

"McDonald & Dodds", också känd som "Ett mord för Dodds", är den mysiga och populära deckarserien från Storbritannien som rullar på SVT Play. Med tanke på att den tredje säsongen nu tackar för sig tar vi en titt på hur chanserna ser ut för en "McDonald & Dodds" säsong 4.

"McDonald & Dodds" är den härliga deckarkomedin från Storbritannien som såg dagens ljus första gången 2020. Handlingen i serien, vars tredje säsong har hittat till SVT Play under sensommaren 2023, kretsar kring den blyge kriminalinspektören Dodds och den ambitiösa och högpresterande kommissarien Lauren McDonald. Tillsammans utgör de en omaka duo – som till allas förvåning kompletterar varandra alldeles utmärkt för att bli effektiva och framgångsrika brottsutredare.

McDonald & Dodds, som också gått under namnet Ett mord för Dodds i Sverige, är skapad av Robert Murphy och i huvudrollerna ser vi Jason Watkins (Dodds), Tala Gouveia (McDonald).

Den tredje säsongen av kriminalkomedin har blivit en riktig tittarfavorit på SVT Play, så för dem som nu längtar efter nya avsnitt har vi undersökt hur det ligger till med seriens framtid. Blir det en McDonald & Dodds säsong 4?

Sedan tidigare finns de tre första säsongerna av McDonald & Dodds dessutom på Britbox/TV4 Play.

McDonald & Dodds säsong 4 – detta vet vi
Foto: Britbox.

När kommer McDonald & Dodds säsong 4?

Vi har goda nyheter för den som törstar efter fler mysiga brottsutredningar ledda av McDonald och Dodds – säsong 4 av serien är sedan en tid tillbaka bekräftad och inspelningen för de nya avsnitten rapporterades vara i full gång sommaren 2023.

ITV, som producerar serien i Storbritannien, har avslöjat att det första avsnittet i säsong 4 av McDonald & Dodds kommer att kretsa kring en mordutredning på en kvinna som hittas ihjälskjuten i sitt hem. Mördaren har gömt undan alla ledtrådar om offrets identitet, men hennes DNA avslöjar att hon är en person som anmäldes försvunnen för över 35 år sedan.

Exakt när den nya säsongen har premiär vet vi inte, men troligast är att det blir under våren/första halvåret 2024, med tanke på att produktionen var i full gång under sommaren. Säsongen kommer sannolikt att ha premiär på Britbox i Sverige allra först, för att därefter hitta till SVT Play någon/några månader senare.

Filmtopp håller dig uppdaterad om McDonald & Dodds säsong 4.

NÄSTA ARTIKEL