Mark Levengood och Keyyo leder Kristallen 2023: "hedrande men skräckinjagande"

Mark Levengood och Keyyo leder Kristallen 2023: "hedrande men skräckinjagande"

  • SVT Play
Filmtopp
02 augusti 2023 kl. 10:37

Nu är det snart dags för årets Kristallengala, måndag 28 augusti på Cirkus i Stockholm. Under denna stjärnspäckade kväll får publiken och TV-tittarna sällskap av Mark Levengood och Keyyo.

Mark Levengood och Kristina "Keyyo" Petrushina leder årets Kristallengala, detta meddelade SVT i ett pressmeddelande. Levengood säger följande om uppdraget:

– Television påverkar miljontals svenskar varje dag, året runt, och väcker starka känslor. Att få leda galan, dels inför Sverige, dels inför hela min egen bransch är hedrande men skräckinjagande. Till all lycka gör jag det tillsammans med Keyyo, en klippa av ljus, kärlek och sprudlande begåvning.

Programledaren och komikern Kristina Petrushina säger att hon är förväntansfull:

– Jag ser så mycket fram emot att få tillägna en kväll för att prisa och hedra vårt fantastiska TV-år. Jag och Mark är förväntansfulla och utlovar en kväll fylld utav kärlek, skratt och så klart en hel del överraskningar.

Tittarna kan nominera sina favoriter

I fyra kategorier är det fortsatt möjligt för publiken att nominera sina favoriter: Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare, Årets tv-personlighet och slutligen Tittarnas favoritprogram. Röstningen pågår till och med 8 augusti hos SVT (duoappen), Viaplay Group, TV4, Discovery och Netflix.

– Det härliga med Mark och Keyyo är, förutom att de är superproffs, att de verkligen älskar tv. Med de i spetsen blir det roligt att fira årets bästa program och prestationer, säger Peter Nyrén, operativ chef för Kristallen.

Tv-priset Kristallen delas i år ut för nittonde året. 23 statyetter delas ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året. Av de 23 olika kategorierna utses 18 pristagare ut av jury och fyra av publiken. Dessutom delar Kristallen ut ett Hederspris.

Kristallengalan sänds måndag 28 augsuti kl. 20.00 på SVT Play och SVT1.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL