Makten säsong 2 – blir det någon fortsättning?

Makten säsong 2 – blir det någon fortsättning?

  • SVT Play
Filmtopp
26 februari 2024 kl. 14:02

Visas nu på SVT Play

Den norska favoriten "Makten" visas nu på SVT och SVT Play. Många har frågat Filmtopp om det blir någon ny säsong, dessvärre verkar det inte sannolikt.

Makten (org. titel "Makta") är en verklighetsbaserad, norsk dramaserie om Gro Harlem Brundtland, som i slutet av 1970-talet arbetade som doktor och kämpade för fri abort, och som i princip snubblade in i politiken. Det är en serie baserad på sanning, lögn och dåligt minne.

Serien hade Sverigepremiär den 10 januari på SVT Play och har sedan dess visats veckovis på SVT2. Med gott mottagande, både från publiken och från kritikerkåren, är det många som undrar om serien kommer att fortsätta efter att den har nått sitt slut mot månadsskiftet.

Stillbild ur "Makten".
Foto: Motlys/Novemberfilm/NRK

Därför bedöms Makten säsong 2 som osannolik

erien, som indirekt redan består av två säsonger – i Norge var det ett länge uppehåll mellan avsnitt 6 och 7, må vara tillskruvad men baseras på verkliga händelser och avsnitt 12 fungerar som en naturlig final.

Likaså är den markerad som avslutad på IMDb, vilket innebär att det inte finns några officiella planer på att fortsätta berättelsen vidare. Med det sagt är ingenting hugget i sten sett till att andra miniserier har förlängts efter sitt slutdatum. Men det är inte särskilt sannolikt.

Filmtopp håller dig uppdaterad om någonting skulle komma att ändras. För mer läsning, se vår lista med 40+ serier som skrotats 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL