Magnus Uggla gör tv-comeback i nytt program – med sin dotter

Magnus Uggla gör tv-comeback i nytt program – med sin dotter

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
28 september 2023 kl. 14:09

Magnus Uggla och Agnes Uggla i ny dokumentärserie

I januari rapporteras Magnus Uggla göra tv-comeback i en dokumentärserie på SVT, där han tillsammans med sin dotter Agnes Uggla kommer att utforska allt från andlighet och åldrande till dejting och populärkultur.

I januari kommer vi att få följa Magnus Uggla tillsammans med hans dotter Agnes Uggla i en ny dokumentärserie på SVT. Det avslöjar Expressen Nöje i dag. Dokumentärserien kommer över sex avsnitt att utforska ämnen som förändrats mellan de två generationerna som far och dotter representerar.

Magnus Uggla i nytt tv-program på SVT

Enligt uppgifter från Expressen Nöje är det en dokumentärserie som 69-årige Magnus Uggla snart kommer att leda på SVT tillsammans med dottern Agnes, som fyller 33 år i dagarna. Synopsen för satsningen beskriver ett program där "Far och dotter ger sig ut för att utforska ämnen som, i alla fall på pappret, har förändrats från en generation till nästa" och att Magnus och Agnes "med personlighet, humor och respekt söker perspektiv långt ifrån sina egna". 

Ytterligare beskrivning av dokumentärserien redogör att duon kommer att blicka både bakåt och framåt i tiden i sitt ämnesutforskande, och att de även kommer att möta "hjältar och besöka platser som varit betydelsefulla för dem själva".

Expressen menar att några av dessa ämnen som kommer att utforskas är såväl andlighet, skönhet och åldrande som emigration, dejting och populärkultur, för att på svar på frågan om allt var bättre förr, eller om förändring också kan vara positiv.

Ett av flera Uggla-samarbeten

De senaste åren har Magnus Uggla samarbetat med sina barn flertalet gånger. Sedan några år tillbaka har han exempelvis en podcast med just Agnes Uggla, och för knappt ett år sedan släppte den folkkära artisten en barnbok som illustrerades av sonen Ruben Uggla.

Expressen rapporterar att dokumentärserien produceras av Camp David, med Henrik Burman som exekutiv producent, och att programmet har planerad premiär i januari 2024.

NÄSTA ARTIKEL