Lasse Berghagens fortsatta diss mot Allsång på Skansen – nu med Pernilla Wahlgren

Lasse Berghagens fortsatta diss mot Allsång på Skansen – nu med Pernilla Wahlgren

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 28 juni 2023 kl. 05:36 | Publicerad 26 juni 2023 kl. 20:00

Låten för största konkurrenten rullar fortfarande

Under tio års tid var Lasse Berghagen programledare för "Allsång på Skansen" som nu ska ledas av Pernilla Wahlgren. I dag rullar fortfarande låten han skrev för den stora konkurrenten "Lotta på Liseberg".

För en vecka sedan drog årets upplaga av Lotta på Liseberg i gång med den folkkäre profilen Lotta Engberg tillbaka på sin programledarpost. När hon presenterade sig för en förväntansfull nöjespark gjorde hon det till tonerna av signaturlåten Vi sätter färg på Liseberg som anmärkningsvärt skrevs av Lasse Berghagen, den tidigare programledaren över det konkurrerande programmet Allsång på Skansen.

Lasse Berghagens fortsatta diss mot Allsång på Skansen – nu med Pernilla Wahlgren
Foto: Morgan Norman /SVT.

Lasse Berghagens fortsatta diss mot "Allsång på Skansen" som nu är under ledning av Pernilla Wahlgren

Många programledare har bytts ut i Allsång på Skansen genom åren, men desto mer konsekventa har man varit med sin vinjettmusik – sedan 1994 har SVT hållit sig till samma signaturlåt i deras älskade sommarprogram. Detta trots att samma person som gjort den även skulle komma att ligga bakom vinjetten till TV4:s festliga – och högst konkurrerande – program med Lotta Engberg i spetsen.

Det var 2015 som Lasse Berghagen blev ombedd av Lotta Engberg att skriva en ny signaturlåt för hennes program. Han ska då ha varit osäker på att göra det i och med att han även skrivit Stockholm i mitt hjärta för Allsång på Skansen som han också programledde mellan åren 1994-2003. Likväl skrev Berghagen Vi sätter färg på Liseberg (enligt uppgifter på bara några timmar) och 2016 förekom den på studioalbumet Lotta på Liseberg som gavs ut 2016.

I kväll rullar det andra avsnittet av säsongens "Lotta på LIseberg". I morgon tisdag, den 27 juni, är det premiär för "Allsång på Skansen" 2023 som för första gången ska ledas av Pernilla Wahlgren. Båda fortsatt till Lasse Berghagens musik.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL