Inga fler säsonger av Leif och Billy?

KLART: Här är Klas Erikssons och Alfred Svenssons nya programledarjobb

  • SVT Play
Axel Diedrichs
22 december 2023 kl. 08:12

Tar över i den andra säsongen av "Smartare än en femteklassare"

Den första säsongen leddes av Marko Lethosalo, men när det är dags för "Smartare än en femteklassare" kliver duon Klas Eriksson och Alfred Svensson in.

Det lekfulla tävlingsprogrammet som tar oss tillbaka till klassrummet har på kort tid blivit en riktig favorit hos många tittare. Att man gör en andra säsong känns därför helt självklart. Men den här gången blir det med nya programledare. Klas Eriksson och Alfred Svensson ska leda Smartare än en femteklassare säsong 2 på Kanal 5 och discovery+. Därmed tar de över efter Marko Lethosalo

Alfred Svensson och Klas Eriksson. Pressbild från Warner Discovery.

Klas Eriksson och Alfred Svensson lyckliga över att leda Smartare än en femteklassare

En tävlande blir till två när några av Sveriges mest älskvärda profiler ställs mot varandra och denna gång kommer deras kunskaper att ställas på prov, hela vägen upp till sista frågan och 25 000 kronor.

Duon som blivit ett med svenska folket genom komediserien Leif & Billy SVT är väldigt taggad på att få sätta igång med den nya säsongen av Smartare än en femteklassare. Så här säger Klas Eriksson om att få kliva in i programledarrollen: 

– Det ska bli så spännande och kul att få programleda Smartare än en femteklassare tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong.

Alfred Svensson är även han högst spänd på att få axla rollen tillsammans med Klas: 

– Det ska bli fantastiskt kul att få leda Smartare än en femteklassare med Klas! Dessutom är jag nyfiken på hur mycket jag själv minns från skolan. Det kommer definitivt bli en rolig och utmanande upplevelse för alla inblandade.

Smartare än en femteklassare säsong 2 har premiär på Kanal 5 och discovery+ under våren 2024.

Aktuella med scenshow

Innan det är dags för Alfred och Klas att kliva in i Smartare än en femteklassare så ska de först tåga vidare med sin hyllade scenshow med karaktärerna Leif och Billy Öhman. Biljetterna till Gud förbannat vilken jävla show sålde slut på nolltid så att de fick sätta in extra datum under starten på det nya året. För dig som vill gå och se dem finns det fortfarande ett fåtal biljetter kvar till några av föreställningarna. Här kommer du till biljettluckan

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL