KLART: Eurovision leds av Petra Mede och Hollywoodstjärnan Malin Åkerman

KLART: Efter Medina – nu hoppar fler artister av Eurovision

  • SVT Play
Axel Diedrichs
16 april 2024 kl. 16:04

"Känns inte rätt"

Först var det Medina som ställde in sin medverkan runt Eurovision i Malmö. Nu väljer även Dotter och Titiyo att hoppa av evenemanget.

I maj månad är det dags för Eurovision Song Contest 2024 att äga rum i Malmö med Sverige som arrangörer. Medan tvillingduon Marcus & Martinus, som vann Melodifestivalen, ska tävla så kommer vi att se en del andra artister uppträda som en del av folkfesten. För knappt en vecka sedan valde ena akten, Medina, dock att hoppa av evenemanget som en protest mot att Israel får delta i tävlingen. Nu väljer ytterligare två akter att ställa in sin medverkan, Dotter och Titiyo.

Därför hoppar Dotter och Titiyo av Eurovision

Många är det som ser fram emot att få ta del av Eurovision som efter Loreens vinst ska äga rum på svensk mark. Men med kriget i Gaza har nu flera som skulle ha medverkat i arrangemanget valt att hoppa av. Vidare har ett upprop i ärendet fått stöd från över ettusen svenska artister. 

Att Dotter hoppar av beror säkerligen på den uppståndelse som blivit:  

– Har inte mer att säga än att det inte känns rätt, skriver hon i ett meddelande till Expressen

När det kommer till Titiyos avhopp från att spela under eventet handlar det enligt Expressen om logistiska skäl. 

Vidare skulle Malmö dansakademin ha framträtt på stan, men även de väljer att avbryta sin medverkan. Deras VD Bella Malekian skriver på sociala medier att de inte kan stå för Eurovision så länge Israel är med.

"Eurovision Song Contest" 2024 äger rum mellan 7-11 maj. Eventet sänds på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL