Kändistätt i premiären av Underdogs på SVT

Kändistätt i premiären av Underdogs på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
17 mars 2023 kl. 10:00

Sju svenska kändisar tävlar med sina hundar i agility

Anders Bagge, Nicole Falciani, Dogge Doggelito, Theoz, Johanna Lind Bagge, Klara Doktorow och Christian "Kicken" Lundqvist tävlar om titeln Årets Underdog 2023. Som programledare ser vi ingen mindre än Youtubern, komikern och tv-profilen Anis Don Demina

Alla deltagare i Underdogs 2023 på SVT
Alla deltagare i Underdogs 2023. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT.

Deltagarna som gör upp i "Underdogs" 2023

SVT:s nya underhållningsprogram Underdogs bjuder på mys-tv för hela familjen när sju svenska kändisar och deras hundar gör upp om titeln som Årets Underdog 2023. De som gör upp om kampen och tävlar med sina hundar i agility är inga mindre än Anders Bagge med sin bulldogg Sonja, Nicole Falciani med sin dvärgtax Frank, Dogge Doggelito med chihuahuan Vikingo, Theoz med sin pomeranian Zoe, Johanna Lind Bagge med sin grand danois Julia, Klara Doktorow med sin greyhound Liz och Christian "Kicken" Lundqvist med kanintaxen Velvet.

Personen som leder oss igenom säsongen är ingen mindre än Anis Don Demina

Erik Ekstrand och Peppe Eng i Underdogs SVT
Erik Ekstrand och Peppe Eng. Foto: Janne Danielsson /SVT.

Peppe Eng gör comeback som kommentator

Som en bonus bjuder programmet på underhållande citat från de två kommentatorerna Erik Ekstrand och den legendariske idrottsjournalisten Peppe Eng. Erik och Peppe kommer att guida tittarna under de spännande tävlingar som utspelar sig inne i SVT:s studio. 

Klara Doktorow med sin hund Liz i Underdogs på SVT
Hunden Liz och ägare Klara Doktorow. Foto: Magnus Liam Karlsson /SVT.

OBS! Följande segment beskriver händelser från premiäravsnittet av Underdogs.

Liz gick från Irländsk gatuhund till svensk tv-stjärna

Den finaste kärleksrelationen går till Klara Doktorow och hennes 4-åriga greyhound Liz som hon tillsammans med familjen adopterat från Irland. Klara är en influencer och en välkänd röst från både morgonradio och poddarna The Daily Messiah samt 30 plus trevar. Liz är i grund och botten en racing-hund från Irland som inte levde upp till tävlingsmåttet, vilket ledde till att de förra ägarna lämnade bort henne.

– För de flesta hundarna på Irland som inte klarar tävlingsnivån släpper de ut i skogen eller så skjuter de dem och slänger dem på en brännhög liksom, berättar Klara i första avsnittet.

Liz hade varken familj eller hem men hade turen att komma till ett hundhem vilket gjorde att Klara och hennes familj med hjälp av en förmedling kunde adoptera Liz och få henne till Sverige. Tack vare Klara och hennes familj så fick Liz ett drömliv där hon i dag trivs som bara den.

"Underdogs" har premiär på SVT Play fredag 17 mars och sänds i SVT1 20.00 lördag 18 mars. Missa inte detta!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL