Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
JUST NU: De spelar huvudrollerna i Tomas Alfredsons Trolösa

JUST NU: De spelar huvudrollerna i Tomas Alfredsons Trolösa

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
23 augusti 2023

Ingmar Bergmans berättelse i ny tappning

Tomas Alfredson regisserar nya dramaserien "Trolösa", som baseras på Ingmar Bergmans berättelse från 2000. Nu är det klart vilka som kommer att spela huvudrollerna i SVT-produktionen.

Nu presenterar SVT namnen på skådespelarna i nya dramaserien Trolösa i regi av Tomas Alfredson och efter manus av Sara Johnsen. Huvudrollerna kommer att spelas av flerfaldigt Guldbagge-belönade Lena Endre, internationellt prisbelönade Jesper Christensen, Frida Gustavsson från Vikings, Gustav Lindh, som senast sågs i Bränn alla mina brev och tysk-svenska skådespelaren August Wittgenstein.

Det passionerade kärleksdramat i sex delar är en adaption av Ingmar Bergmans berättelse från 2000.

Detta handlar Trolösa om

Trolösa är ett omskakande triangeldrama mellan det äkta paret Markus och Marianne och deras bästa vän David, där begär, svartsjuka och svek ödelägger både vänskap och kärleksrelationer. Men framför allt är det Markus och Mariannes dotter Isabelle som drabbas hårt. Samtidigt är de trolösa själva både mänskliga och bräckliga. Det är också en historia om hur kärleken med tiden kan ge nåd.

Serien regisseras av Tomas Alfredson som hyllats för den Oscar-nominerade långfilmen Tinker Tailor Soldier Spy och för trefaldigt Guldbagge-belönade Låt den rätte komma in. Prisbelönade Sara Johnsen, som tidigare skrivit bland annat TV-serien 22 juli och långfilmen Vinterkyss, svarar för seriens manus.

Trolösa
Foto: Johan Paulin/Miso Film 

Berättas i två tidsperioder

I seriens nutid återförenas den berömda regissören David Howard, 73, med sin tidigare stora kärlek, skådespelerskan Marianne Vogler, 75. Deras möte tvingar dem att konfrontera de smärtsamma konsekvenserna av deras tidigare relation, som orsakat både dem själva och deras älskade oerhörd smärta.

Fyrtio år tidigare, i seriens huvudhistoria, blir unga David och Marianne kära i varandra och inleder en passionerad kärleksaffär som de tvingas hålla hemlig, eftersom Marianne är gift med Davids bästa vän Markus Vogler.

Den unga David spelas av Gustav Lindh, den äldre David av Jesper Christensen. Frida Gustavsson tar sig an den unga Marianne medan Lena Endre gestaltar den äldre Marianne. Markus spelas av den tysk-svenske skådespelaren August Wittgenstein (The Crown, Das Boot, Ku'damm).

– Rollbesättningen är avgörande för den komplexa historien och jag har jobbat mycket hårt för att locka till mig rätt skådespelare till serien, säger Tomas Alfredson och fortsätter:

– Vi har lyckats attrahera de bästa talangerna vi har, och jag ser fram emot att utveckla och forma karaktärerna med våra skickliga skådespelare.

Trolösa spelas in nu och förväntas att ha premiär under 2025.

NÄSTA ARTIKEL