Joakim Lundell om planerna på att göra Batman – vill fokusera på Bruce Wayne

Joakim Lundell om planerna på att göra Batman – vill fokusera på Bruce Wayne

  • SVT Play
Axel Diedrichs
03 september 2023 kl. 09:00

"Det är en väldigt plågad man"

Filmproducenten Joakim Lundell är dagens gäst i "Min sanning" med Kristian Luuk. I sitt samtal berättar han om drömprojektet Batman, som han ser hur han skulle kunna göra annorlunda från vad vi tidigare sett.

Inom loppet av ett år har Joakim Lundell skickat ut två skräckfilmer på bio Sveriges biografer. I framtiden ser han sig göra andra typer av filmer, sådana som han just nu inte kan göra på grund av en begränsad budget. I Min sanning SVT berättar producenten om hur han ska ta sig till Hollywood och få tillgång till en större plånbok, samt vilken film som då vore drömmen att göra: en ny Batman som kryper innanför skinnet på personen bakom dräkten. 

Joakim Lundell om planerna på att göra Batman – vill fokusera på Bruce Wayne
Joakim Lundell i "Min Sanning". Foto: Peter Bergström / SVT.

 

Joakim Lundell om planerna på att göra Batman – vill fokusera på Bruce Wayne

I Min sanning berättar Joakim Lundell för programledaren Kristian Luuk om hur storfilmsregissörerna Christopher Nolan och James Cameron inspirerar honom till att vilja bli en kvalitetsstämpel som kan locka biobesökare. På sikt ser han sig själv i Hollywood, och har en klar plan för hur det ska gå till: 

– Första steget nu är att göra en svensk film som kan stå sig bra utomlands, och sen börja göra engelskspråkiga filmer. Det svåra är att välja genrer där budgeten räcker till och du ändå kan göra det bra. Om jag vill göra en reboot på Titanic går det inte på tjugo miljoner kronor. Mycket film går fel när budgeten inte möter det innehållet man vill göra. Med svensk budget vet jag ungefär vad jag kan göra och vad jag definitivt inte kan göra. 

Så, vilket är drömprojektet när Joakim väl kommer till Hollywood, ser han redan nu framför sig vad han vill göra där?

– Jag har alltid älskat Batman. Det har alltid varit min favoritsuperhjälte för att han inte har några superkrafter förutom att vara rik. Hans kraft är att veta svagheten hos sina motståndare och vara väldigt inlärd på dem. Jag har alltid fascinerats av honom. 

Joakim berättar att han vill göra en Batman-film som kommer närmare Bruce Wayne på djupet:

– Jag gillar framför allt mörka filmer. Jag hade försökt möta [Matt] Reeves nya Batman, den är väldigt bra och väldigt mörk men jag tycker inte att man får veta mycket om Bruce Wayne, mannen bakom Batman. Det är en väldigt plågad man. 

I sitt avsnitt av "Min sanning", som nu finns att streama på SVT Play, berättar Joakim också närmare om den stormiga uppväxten och genombrottsåren. Likaså berättar han varför det är hemskt sårande varje gång han kallas för "Jockiboi".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL