Ida Lind om stora sorgen i Gift vid första ögonkastet: Det har varit fruktansvärt

Ida Lind om stora sorgen i Gift vid första ögonkastet: "Det har varit fruktansvärt"

  • SVT Play
Sofie Landgren
Uppdaterad kl. 18:41 | Publicerad 26 juni 2023 kl. 17:10

"Det har varit fruktansvärt"

Under sista avsnittet, Gift vid första ögonkastet - Vad hände sen?, träffas deltagarna en sista gång för att prata om hur allas liv ser ut idag. Ida Lind och Arvid Stark väntade sitt första barn samtidigt som Idas mamma hastigt gick bort i cancer.

Ida Lind om stora sorgen i Gift vid första ögonkastet: "Det har varit fruktansvärt"
Ida Lind. Foto: SVT.

Ida Lind berättar i Gift vid första ögonkastet om sorgen efter mammans bortgång: "Det har varit fruktansvärt"

Under det allra sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet 2023 blir det inslag av både glädje och sorg. Ida och Arvid visar stolt upp gravidmagen för de andra deltagarna, men det blir extra känslosamt när Ida berättar om hur de berättade för Idas föräldrar om att paret väntar barn.

– Jag och Arvid bestämde oss för att berätta för både mamma och pappa att vi väntade barn när vi var uppe och firade jul i Umeå, och då hade vi slagit in ultraljudsbilden så de fick öppna tillsammans. Pappa förstod inte alls men mamma sa ser du inte vad det är för någonting. Jag hade ju två av de där i magen, säger Ida.

Sedan öppnar Ida upp sig om när de fick det tragiska beskedet att Idas mamma fått cancer och att hon hastigt gick bort bara någon månad efter besked..

– Men min mamma fick ett cancerbesked i början på januari, och det chockerade hela familjen. Det är fruktansvärt liksom. Man bär på livets lycka i magen och så tappar man en nära familjemedlem, och där är det ju bottenlös sorg. Det har varit fruktansvärt.

Ida Lind om stora sorgen i Gift vid första ögonkastet: "Det har varit fruktansvärt"
Arvid Stark och Ida Lind. Foto: SVT.

Arvids stöd har betytt mycket för Ida

Ida är väldigt glad och tacksam över att hon har fått ha Arvid vid sin sida genom den här oerhört tuffa perioden i sitt liv.

– Han har liksom varit en klippa, han har varit en sån bra klippa, för jag har varit upp och ner i det känslomässiga, säger hon i avsnittet.

Bara någon vecka innan Gift vid första ögonkastet - Vad hände sen? sändes på SVT och SVT Play gick paret ut med glädjebeskedet att deras lilla Rakel kommit till världen.

Vi önskar den nyblivna familjen all lycka framöver och vill du höra paret berätta sin historia så finns "Gift vid första ögonkastet - Vad hände sen?" att se på SVT och SVT Play från och med den 26 juni 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL