I famnen på en mördare säsong 2 – detta vet vi

I famnen på en mördare säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 27 september 2023 kl. 11:09 | Publicerad 20 september 2023 kl. 10:09

Hur ser framtiden ut för det brittiska true crime-dramat?

"I famnen på en mördare" är den brittiska true crime-serien som har blivit en tittarfavorit på SVT Play. I den här artikeln tar vi en titt på om vi kan vänta om en säsong 2 av "I famnen på en mördare".

"I famnen på en mördare" är en av många populära kriminaldramer SVT Play. Den brittiska serien från 2023 kom till den svenska streamingmarknaden i september och seglade snabbt upp som en favorit bland tittarna.

Handlingen i serien I famnen på en mördare kretsar kring Peter Farquhars och Ann Moore-Martins död i den lilla idylliska byn Maids Morton, i Buckinghamshire, och de extraordinära händelserna som utspelade sig de efterföljande åren. Det tittaren får beskåda i serien är dessutom baserat på verkliga händelser. 

I rollerna ser vi Anne Reid, Timothy Spall, Éanna Hardwicke, Annabel Scholey och Sheila Hancock m.fl. Serien är skriven av Sarah Phelps och regisserad av Saul Dibb.

I famnen på en mördare är ursprungligen producerad för BBC i Storbritannien och den första säsongen består av totalt fyra avsnitt. Blir det fler av dem i en säsong 2 av I famnen på en mördare?

När kommer I famnen på en mördare säsong 2?

Dessvärre ser det inte ut att bli en I famnen på en mördare säsong 2. Serien är skapad som en miniserie i fyra delar och handlingen utgår som sagt från verkliga händelser. Serier som gör avstamp i verkligheten gör visserligen avstickare med nya säsonger som övergår till något rent fiktivt titt som tätt, men med tanke på det tydliga fokus som I famnen på en mördare har, känns det inte troligt i det här fallet.

Tyckte du om I famnen på en mördare kan vi istället tipsa om en rad andra serier som skrivits av Sarah Phelps, som är bevandrad inom detektivgenren. De senaste åren har hon exempelvis skapat eller skrivit för kriminalare som Agatha Christie: Den gula hästenAgatha Christie: ABC-morden, Dublin Murders, Huset på udden och The Witness for the Prosecution m.fl.

Hela "I famnen på en mördare" finns att streama på SVT Play.

NÄSTA ARTIKEL