Emma Peters

Hon är nya Katja i Bonusfamiljen

  • SVT Play
Filmtopp
13 november 2020 kl. 10:16

Tar över Petra Medes karaktär.

Sent i går möttes vi av nyheten om att Petra Mede lämnar Bonusfamiljen. Orsaken uppges vara hälsoskäl relaterade till coronaviruset. Nu är det klart att Emma Peters tar över rollen som Katja.

Igår kom nyheten ut om att Petra Mede lämnar Bonusfamiljen. Den som axlar rollen som Katja i den nya säsongen är ingen mindre än Emma Peters. Hennes första inspelningsdag på sin nya arbetsplats är på måndag den 16 november.

Emma Peters som närmast är aktuell med TV-serien Bert har tidigare medverkat i filmer och serier som Fartblinda, Finaste familjen, Sthlm Rekviem, den prisbelönta Krama mig från 2005.  Hon är också en av medlemmarna i den kritikerrosade humorgruppen Grotesco.

Det har varit intensiva dagar för Emma Peters sedan hon tackat ja till rollen som Katja. Redan på måndag är hennes första inspelningsdag

– Jag ska försöka fylla Petras och framförallt Katjas kostym. Jag har aldrig kostym på mig, men jag är en rätt bra skådespelare så det ska nog gå. Jag älskar Bonusfamiljen och tycker att Katja är en underbart problematisk karaktär och hoppas att tevepubliken vänjer sig vid en något kortare version. Så är det ju i bonusfamiljer, man får bara vänja sig vid en ny styvmorsa, säger Emma Peters.

– Vi vill rikta ett stort tack till Emma Peters, som med kort varsel tackat ja till rollen som Katja. Hennes medverkan är av stor betydelse för seriens fortsättning. Det är inte lätt att ersätta en folkkär skådespelare som Petra, som dessutom har tre säsongen bakom sig. Men Emma är en erfaren skådespelare som jag är säker på kommer klara att fylla rollen galant, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama

– Att ersätta en bärande karaktär med en ny skådespelare i pågående dramaserie och igångsatt inspelning är inte vanligt. Men dessa tider är långt ifrån vanliga. Först och främst önskar vi Petra en snabb återhämtning. Och vi vill också understryka hur både glada och tacksamma vi är att begåvade Emma Peters vill hoppa in och göra den här rollen!, säger Helena Franck, producent för Bonusfamiljen på FLX.

Hösten 2021 förväntas den nästkommande säsongen av Bonusfamiljen ha premiär.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL