Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Här gräver Carola upp ny blomma i Allsång på Skansen – 18 år efter skandalen

Här gräver Carola upp ny blomma i Allsång på Skansen – 18 år efter skandalen

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
19 juli 2023

"Fick feeling"

2005 kastade Carola Häggkvist ut en blomma i publikhavet och träffade en person i ansiktet. Tillbaka på Sollidenscenen gräver Carola upp ny blomma i "Allsång på Skansen", som nu leds av Pernilla Wahlgren.

Hajpen var enorm inför gårdagens avsnitt av Allsång på Skansen där Carola Häggkvist skulle närvara för att bland annat framföra sin nya låt Händer upp. Under framträdandet som öppnade avsnittet gjorde hon då en blinkning till det galna kastet hon drog till med under programmet 2005. Den här gången valde hon dock att inte kasta någon planta ut i publikhavet. 

Här gräver Carola upp ny blomma i Allsång på Skansen – 18 år efter skandalen
Carola gräver upp ny blomma i "Allsång på Skansen" med Pernilla Wahlgren. Foto: SVT.

Carola gräver upp ny blomma i Allsång på Skansen – 18 år efter skandalen

När Carola gästade programmet år 2005 var det när hon framförde låten Genom allt som hon blev något övertänd. I en sekvens valde hon då att gräva upp en blomma ur rabatten och kasta den rakt ut i publikmassan, vilket ledde till att en 22 årig kvinna fick sitt ansikte och sina kläder nedjordade. 

Tillbaka i Allsång på Skansen för att ta del av folkfesten och äga scenen fick Carola en instinktiv känsla på nytt. Framåt slutet av framförandet av låten Mitt i ett äventyr kan vi se henne gräva i rabatterna igen. Men den här gången väljer hon att lägga tillbaka blomman, vilket någon i publiken får skatta sig lycklig över.

I en intervju med Expressen efteråt berättar Carola om hur tankarna gick:

– Ja, jag fick faktiskt ”feeling” igen. På riktigt. Men när jag såg att hela jordkokan följde med så hann jag tänka efter och beslutade mig för att stoppa tillbaka blomman igen, säger hon. 

För att komma åt hela sekvensen med rörliga bilder, se gårdagens avsnitt på SVT Play. 3:30 minuter in i sändningen börjar Carolas nummer, 7 minuter in gräver hon i rabatten.

Här gräver Carola upp ny blomma i Allsång på Skansen – 18 år efter skandalen
Foto: SVT.

Fick kasta kruka med Pernilla Walhgren

Carola må ha hållit tillbaka den gången. Men senare under programmet hade Pernilla Wahlgren förberett något alldeles speciellt för henne, nämligen kastning av blomkrukor. Hon skulle träffa hål i en måltavla, men fick se sig missa båda sina kast – om än på håret. 

Avslutningsvis hyllades Carola när hon presenterades på en guldtron innan hon rev av sin odödliga klassiker Främling inför en lyrisk publik.

Förutom Carola fick vi även se Lucianoz, Lova och Hanna Hedlund uppträda på scenen. Nästa vecka ska följande artister inta scenen: Stor, Kiana, Lancelot Hedman, Peter Jöback och Thomas Stenström.

NÄSTA ARTIKEL