Hannah Hellquist nya TV-program: Sommaren i Grums

Hannah Hellquist nya TV-program: Sommaren i Grums

  • SVT Play
Filmtopp
19 juli 2022 kl. 09:04

Trädgårdsmagi med Hanna Hellquist och vänner

Tillsammans med vänner och kollegor ska Hannah Hellquist sköta trädgårdens olika göromål på sin ärvda gård i Värmland. I "Sommaren i Grums" får vi även möta Sveriges roligaste trädgårdsmästare.

När Hanna Hellquist ärvde sin pappas gård utanför Grums i Värmland var den i stort behov av renovering och i flera år har hon rustat upp husen på gården. Den här sommaren är det dags att anlägga en riktig trädgård. Det ska bli örter och perenner, en ekopool och givetvis en äng för att insekterna ska trivas. Till sin hjälp tar Hanna bland andra artisten Oscar Zia, deckarförfattaren Malin Persson Giolito och sin På Spåret-partner Ina Lundström.

Trädgårdsmästare Anders Stålhand lotsar Hanna Hellquist genom trädgårdens olika göromål, men framför allt räknar Hanna med att de vänner som kommer på besök är beredda att jobba. För så är det hos Hanna Hellquist – man får jobba!

Möt Sveriges roligaste trädgårdsmästare

Hanna Hellquist i Sommaren i Grums
Hannah Hellquist påtar i trädgården med vänner. Foto: My Matson/SVT.

– Det har varit otroligt roligt att få jobba så nära med Anders, som rakt av är Sveriges kunnigaste och roligaste trädgårdsmästare, säger Hanna Hellquist.

Vi möter Hanna och hennes vänner i sex avsnitt och utöver trädgårdsarbete blir det också loppisbesök och samtal om livets stora frågor. Det handlar om att skaffa barn eller inte, om klimatångest, djur, alkoholism och om att ärva en livsuppgift. 

Alla gäster i "Sommaren i Grums"

Vännerna som besöker Hanna Hellquist i Grums är komikern Jonatan Unge, artisten Oscar Zia, låtskrivaren Josefin ”Little” Jinder, deckarförfattaren Malin Persson Giolito, radiokollegorna Kodjo Akolor och David Druid samt poddprofilen Ina Lundström.

Sommaren i Grums har premiär på SVT1 kl. 21.00 den 23 augusti och släpps samma dag på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL