Fröken snusk krossar allt motstånd i Mello – Unga & Fria streamad av miljoner

Fröken snusk krossar allt motstånd i Mello – Unga & Fria streamad av miljoner

  • SVT Play
Axel Diedrichs
08 mars 2024 kl. 12:03

Är fel bidrag i finalen?

Marcus & Martinus förväntas att vinna "Melodifestivalen" 2024. Men tittar vi på lyssningar så verkar det som att svenska folket föredrar Fröken Snusk.

I morgon, lördag, är det dags för den efterlängtade finalen i Melodifestivalen 2024. Då ska det avgöras vilket bidrag som får äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Favoriterna att ta hem det hela är tvillingduon Marcus & Martinus som ska vinna över rösterna med låten Unforgettable. Skulle de ta sig vidare till nästa tävling får vi se om de är de rätta representanterna. Mängden lyssningar som Fröken Snusks låt Unga & Fria har väcker frågan om inte hon hade varit ett vassare alternativ.

Fröken snusk krossar allt motstånd i Mello – Unga & Fria streamad av miljoner
Foto: Janne Danielsson /SVT.

Fröken snusk krossar allt motstånd i Mello – Unga & Fria streamad av miljoner

Tittar vi på antalet lyssningar på Spotify så har Unga & Fria en bra bit över fem miljoner vilket är mer än dubbelt så många som den med näst flest, Gunilla Perssons I Won't Shake som klockar in på strax över två miljoner. Marcus & Martinus låt Unforgettable ligger för närvarande på 1,2 miljoner streams. Medinas Que Sera ligger precis 1 miljon. Visst släpptes både Unforgettable och Que Sera senare än Unga & Fria, men skulle de snitta lika många streams som de gjort hittills är det fortfarande Unga & Fria som lyssnas på mest.

Men trots att Fröken Snusk krossar de andra med sina streams, så är det svårt att avgöra vilket bidrag som hade varit bäst för Sveriges del. Det finns en mängd parametrar att väga in. Inte minst svårigheten i att bedöma hur mycket antalet lyssningar Unga & Fria har beror på Fröken Snusks insats i Melodifestivalen. Hon var redan innan sin medverkan ien av Sveriges mest streamade artister. En annan parameter är förstås hur väl hennes låt på svenska skulle göra sig på den internationella marknaden. Kanske hade omvärlden fascinerats av hennes signaturmask och anonymitet, eller också avfärdat henne av samma anledning.

Vidare är det heller inte de mest trendiga låtarna som nödvändigtvis vinner Eurovision – förra året fick vi se fenomenet Cha Cha Cha besegras av Loreens mer tippade Tattoo. Men baserat på vad som flugit mest i Sverige så här långt råder det inga tvivel om att Fröken Snusk, som är utslagen ur tävlingen, kommer lysa med sin frånvaro i finalen på lördag.

Tycker du att Fröken Snusk borde vara med i finalen? Tyck till i kommentarerna på Filmtopps Facebooksida.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL