Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fredrik Eklund och Hannah Widell i Draknästet 2023 – här är alla drakar

Fredrik Eklund och Hannah Widell i Draknästet 2023 – här är alla drakar

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 augusti 2023

Fem nya drakar tillkommer i årets säsong

SVT presenterar i dag sina nya drakar till "Draknästet" 2023. Bland dem finns profilerna Hannah Widell och Fredrik Eklund med.

Draknästet är tillbaka. I den tredje säsongen fortsätter drakarnas jakt på svenska entreprenörer med briljanta idéer. Vem lyckas övertyga drakarna att investera i just deras affärsidé? Drakarna i år är Lena Apler, Shervin Razani och Sara Wimmercranz. Dessutom tillkommer fem (!) nya drakar – Jonas Tellander, Fredrik Eklund, Ash Pournouri, Hannah Widell och Christian von Koenigsegg.

Draknästet är programserien där entreprenörer från hela Sverige presenterar sina affärsidéer och söker investeringar inför en grupp investerare och riskkapitalister. Drakarna, ett gäng skarpa superstjärnor i affärsvärlden står återigen redo att investera sina egna pengar i de allra bästa affärsidéerna. Nytt för i år är att programmet rymmer totalt åtta drakar, fyra fasta och fyra gästdrakar. Fem drakar är helt nya för tittarna.

Fredrik Eklund och Hannah Widell i Draknästet 2023 – här är alla drakar
Foto: Morgan Norman / SVT.

Fredrik Eklund och Hannah Widell i Draknästet 2023 – här är alla drakar

Lena Apler

Affärsängel och grundare av finansbolaget Collector, numera börsnoterade Collector Bank. Utnämnd till Årets entreprenör, Årets VD och har funnits med på listan över Näringslivets mäktigaste kvinnor år efter år

Sara Wimmercranz

En av miljardbolaget Footways grundare. Idag riskkapitalist och driver Backing Minds som investerar i startups. Utsedd till en av Sveriges mäktigaste techinvesterare.

Shervin Razani

Superentreprenören som bland mycket annat drivit apotek samt finans- och eventföretag. Idag äger han hotell och är grundare av Jurek, Sveriges största rekryterings- och konsultföretag.

Jonas Tellander (Ny fast drake)

Investerare och grundare av ljudboks-jätten Storytel. Pitchade som entreprenör Storytel i Draknästet 2009 och sluter med rollen som drake en mycket ovanlig cirkel.

Fredrik Eklund (Ny gäst-drake)

Investerare, fastighetsmäklare och tv-stjärna - bland annat från realityserien Million Dollar Listing, där han sålde lägenheter till New York-eliten för hundratals miljoner kronor. Har investerat i ett flertal startups – bland annat den amerikanska proptech-appen Real.

Ash Pournouri (Ny gäst-drake)

Världsberömd manager och skivbolagsdirektör, serieentreprenör och investerare. Känd för sitt samarbete med Avicii, med också som grundare av mötesplatsen Brilliant Minds i Stockholm och inkubatorn UNLTD som hjälper varumärken nå global kännedom.

Hannah Widell (Ny gäst-drake)

Mediepersonlighet, investerare och serieentreprenör. Idag VD för produktionsbolaget Perfect Day Media, som hon även var med och grundade. Bolaget producerar bland mycket annat några av Sveriges största och mest populära podcasts.

Christian von Koenigsegg (Ny gäst-drake)

Ingenjör, investerare och entreprenör som grundat och är VD för biltillverkaren Koenigsegg Automotive – som tillverkar världens snabbaste serietillverkade bil. Flerfaldigt prisbelönt som årets entreprenör.

NÄSTA ARTIKEL