Fredrik Eklund i kläm med Draknästet-kollegorna: "Har höga tankar om sig själv"

Fredrik Eklund i kläm med Draknästet-kollegorna: "Har höga tankar om sig själv"

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 september 2023 kl. 13:47 | Publicerad 31 augusti 2023 kl. 09:00

Ordväxlingar mellan drakarna i premiären

I dag är det premiär för "Draknästet" 2023 på SVT. I säsongens första avsnitt får vi se gästande Fredrik Eklund flera gånger irritera sina kollegor, som vid ett tillfälle hugger tillbaka.

I SVT:s populära långkörare får vi följa med när entreprenörer pitchar sina företagsidéer för att få investering av skickliga proffs. I premiären får vi se stjärnmäklaren Fredrik Eklund gästa den fasta panelen med så kallade drakar bestående av Lena Apler, Sara Wimmercranz, Shervin Razani och Jonas Tellander. Han har inte bara spenderarbyxorna på sig, utan är också full av energi och trycker gärna till sina kollegor för att vara tråkiga och försiktiga. Vid ett tillfälle leder det till en hetare ordväxling.

Foto: SVT.

 Fredrik Eklund i kläm med Draknästet-kollegorna: "Har höga tankar om sig själv"

Premiären av Draknästet 2023 är en som levererar. Flera pigga entreprenörer pitchar vassa idéer som drakarna går igång på, och de försöker flera gånger att sälja in sig själva friskt. Stämningen i rummet leder också till att gästande Fredrik Eklund (bror till filmregissören, författaren och poddaren Sigge Eklund) gör sig lite för stor i rummet och pratar ner de andra drakarna. I synnerhet när de två entreprenörerna Alban och Rawaz tar plats för att pitcha sitt företag Orimlig hyra, som betalar tillbaka överhyror till de som hyr bostad i andra hand.

– Utmaningen med de här människorna är att de är lite långsamma. De är ofta lite smårädda och så där, säger Fredrik Eklund som gärna vill övertyga Alban och Rawaz att välja honom som investor.

Första gången han trycker till sina kollegor lät de det passera, men den här gången slog de alla tillbaka mot Fredrik. 

– Alla kan inte vara lika snabbtänkta som du, säger Lena Apler

– Ni ska ta med att utmaningen med Fredrik är att han har ganska höga tankar om sig själv, säger Sara Wimmercranz

– Ja det har jag, men det har ni också. Det måste man ha som entreprenör, svarar Fredrik Eklund. 

De syrliga kommentarerna fortsätter när Jonas Tellander lägger sig i:

– Fredrik har en poäng. Det har tagit mig femton år att bygga ett bolag som omsätter tre miljarder. Ibland går det långsamt. 

Därefter skjuter han genast ned Fredriks repilk om att hans företag omsätter fyrtio miljarder:  

– Du kan inte räkna bruttovärdet, snälla du.

Fredrik Eklund i kläm med Draknästet-kollegorna: "Har höga tankar om sig själv"
Hannah Widell och Fredrik Eklund växlar som gästdrakar. Foto: Morgan Norman / SVT.

Slutet gott, allting gott

Nog byts det en hel del ord mellan Fredrik Eklund och de andra drakarna. Men i slutet av dagen verkar de fem trivas väl med varandra. Inte minst får vi se Fredrik komma med förslaget att charta en yacht och bjuda över dem på bad och drinkar. Vi även se honom landa i att dela investeringar med de andra drakarna.

Premiären av Draknästat 2023 går nu att streama på SVT Play. Sändningen på linjär TV drar igång i kväll klockan 21:00. I nästa veckas avsnitt får vi se medieentreprenören Hannah Widell kliva in som gästdrake. I avsnittet därpå återvänder Fredrik.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL