Försvunna människor säsong 2 – detta vet vi

Försvunna människor säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 07 november 2022 kl. 15:11 | Publicerad 06 november 2022 kl. 15:11

Kommer Försvunna människor tillbaka?

Kommer den nya kriminalserien "Försvunna människor" tillbaka med en säsong 2? Filmtopp har undersökt hur chanserna ser ut för en fortsättning för den svenska serien.

Försvunna människor är den svenska kriminalserien som landade på SVT Play den 7 november 2022. Serien i sex delar har omedelbart lockat till sig många tittare med sin spännande och gripande handling. 

I Försvunna människor får vi följa en vanlig familjefar och lastbilschaufför som lever i en småstad i Sverige. Hans äktenskap börjar se allt skakigare och han oroar sig för sin åldrande pappas hälsa. Det är dock inte det mest dramatiska i hans liv – en sommardag rullar han norrut över Öresundsbron samtidigt som han smugglar åtta syriska flyktingar. Snart tvingas han till ett livsomvälvande val till följd av ett ödesdigert misstag och en poliskontroll.

I huvudrollen ser vi Peter Viitanen och övriga namn på rollistan inkluderar Ville Virtanen, Sandra Stojilkovic, Vilhelm Blomgren och Christian Bitar m.fl.

När kommer Försvunna människor säsong 2?

När Försvunna människor släpptes på SVT Play var det i form av samtliga avsnitt på en gång, vilket har gjort att många av oss inte kunnat låta bli att beta av hela den första säsongen på bara några få sittningar. Tillhör du den kategorin är du sannolikt nyfiken på om vi kan vänta oss fler avsnitt av serien framöver.

Än så länge har vi inte fått någon form av bekräftelse på om en andra säsong är på gång eller inte, men baserat på seriens status, förutsättningar och innehåll kan vi ändå bilda oss någon form av uppfattning om vilket håll det lutar.

Först och främst ska det nämnas att Försvunna människor inte har lanserats som en uttalad miniserie, vilket är ett första tydligt tecken på att dörren åtminstone står på glänt för en andra säsong. Utöver det finns det vissa trådar i serien som vi – utan att avslöja några spoilers – tycker att det definitivt går att rycka i efter den första säsongen. Allt känns med andra ord inte helt avslutat, även om det inte heller skulle kännas helt och hållet orimligt att serien avrundades där säsong 1 slutar.

Ämnet som serien lyfter är också något som det kan grävas i väldigt mycket mer och serieskaparna skulle vilja.

Slutligen tenderar den här typen av kriminaldraman att gå väldigt start på SVT. Det borde alltså ligga i SVT:s intresse att ge den fortsatt förtroende med ytterligare någon säsong. Allt som allt, skulle vi vilja påstå att det finns goda chanser för en andra säsong av Försvunna människor, utan att det för den sakens skull är hugget i sten.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL