Första uttåget ur grupp två i Mästarnas Mästare: känner allvaret på riktigt

Första uttåget ur grupp två i Mästarnas Mästare: "känner allvaret på riktigt"

  • SVT Play
Sofie Landgren
02 april 2023 kl. 20:04

En deltagare blir immun och två ställs inför nattduell

I veckans avsnitt av "Mästarnas Mästare" på SVT har det blivit dags för det första avgörandet i Grupp 2. Deltagarna gör upp i tävlingarna Pulspistol och i den nya klassikern Bollkontroll där det står klart vem som blir immun för veckan och vilka två som tvingas stå i nattduell – där en tvingas lämna.

Mästarnas Mästare på SVT
Foto: SVT.

Artikeln innehåller detaljer om vad som sker i dagens avsnitt. Spoilerkänsliga ombeds se avsnittet först.

Tävling i strategi och pricksäkerhet

Avsnittet inleds med att deltagarna ska tävla i att hämta ammunition ute i vattnet, ta sig in till stranden och skjuta ner sex stycken ballonger var. Alla får välja om de vill ha längre avstånd att ta sig ut i vattnet och därmed närmare till skjuttavlan, eller tvärtom. 

– Man kan konstatera att den här tävlingen handlar om strategiska beslut ganska mycket, bara en sån sak som att ni killar med längre ben har valt den kortare sträckan och tjejerna den längre, säger programledaren Micke Leijnegard

Andreas Bergwall vinner tävlingen medan Anders Holmertz kommer sist. Vem som får immunitet och vem som hamnar i nattduell avgörs helt i nästa tävling.

Johanna Adlerteg i mästarnas mästare 2023
Jonna Adlerteg. Foto: SVT.

Omgången avgörs

Det blir sedan dags för deltagarna att mötas i tävlingen Bollkontroll där flera stenkulor ska hållas i rullning samtidigt som mästarna måste springa fram och tillbaka för att hinna fånga kulorna och lägga i dem på nytt i banan. Jonna Adlerteg vinner tävlingen och vinner därmed även veckans immunitet. 

– Jag är jättestolt, jag har vunnit två tävlingar och vinner nu den här omgången så det känns jättebra, säger Jonna. 

Samtidigt kommer Maria Gretzer sist i tävlingen och därtill också i gruppen, så det blir hon som hamnar i avsnittets nattduell. Hon väljer då att möta Anders, med motiveringen att han kom näst sist i tabellen, precis ovanför henne. 

– Jag tycker de andra tre har ju kämpat lite om topplaceringarna så jag tycker det känns naturligt, säger Maria.

Nattduell i mästarnas mästare på SVT
Foto: SVT.

Dags för nattduell 

I nattduellen är det inga konstigheter kring vem av dem som har störst och bäst fokus när Anders vinner både omgång ett och två och därmed tar hem duellen. Maria i sin tur får lämna programmet, men får som bekant en ny chans i Mästarkvalet som leds av Pernilla Wiberg för att där försöka slå sig tillbaka in i tävlingen igen. Kampen hårdnar och deltagarna som är kvar är fast beslutna att ta sig vidare från gruppen och in i nästa steg. 

– Det är nu man känner av allvaret på riktigt, säger Andreas. 

I kommande avsnitt av "Mästarnas Mästare" på SVT väntar gruppfinal där en till kommer få lämna i nattduellen, missa inte detta!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL