Flatshare säsong 2 – detta vet vi

Flatshare säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
18 september 2023 kl. 10:28

Väntar fler avsnitt av Flatshare?

Brittiska "Flatshare" har snabbt blivit en favorit på SVT Play, men hur ser det ut för serien i fortsättningen? Filmtopp har försökt hitta svar på om vi kan förvänta oss en "Flatshare" säsong 2 eller inte.

Den brittiska, romantiska dramakomediserien Flatshare såg dagens ljus i slutet av 2022 och hittade till sist till SVT Play i september 2023. Serien har lockat en hel del tittare, som alla är nyfikna på om ytterligare avsnitt väntar framöver.

Är du inte bekant med Flatshare handlar den om Tiffany (Jessica Brown Findlay) och Leon (Anthony Welsh), en duo som delar lägenhet med varandra – utan att ha träffats. Tiffany och Leon har nämligen kommit överens om att ha lägenheten halva dygnet var, eftersom Tiffany jobbar dagtid som journalist och Leon nattid som sjuksköterska. Det okonventionella arrangemanget väcker dock en hel del nyfikenhet inom dem båda och det dröjer inte länge innan de börjar lämna meddelanden med post it-lappar till varandra.

Flatshare är baserad på Beth O'Learys bok och den första säsongen består av sex avsnitt på cirka 40–45 minuter vardera.

Flatshare säsong 2 – detta vet vi
Foto: SVT Play.

När kommer Flatshare säsong 2?

I skrivande stund har varken någon av seriens skapare, produktionsbolaget 42, eller den ursprungliga distributören Paramount+ bekräftat att det blir en andra säsong – men det tycks inte vara en omöjlighet. Serien utgår visserligen från O'Learys källmaterial, men den har aldrig varit annonserad som en miniserie och den som både läst boken och sett serien vet att en hel del förändringar har gjorts i adaptionen.

Den huvudsakliga anledningen till förändringarna är naturligtvis för att få berättelsen att passa i ett helt nytt format, men en ytterligare anledning skulle mycket väl kunna vara att så frön för att kunna bygga vidare på berättelsen över fler säsonger.

I dagsläget vet vi med andra ord ingenting med säkerhet, men det finns med det sagt anledning att hoppas på en säsong 2 av Flatshare. Eftersom nya avsnitt inte har fått grönt ljus ännu kommer det dock att dröja med en ny säsong, om den blir av. Ett bästa scenario hade varit att säsong 2 dyker upp under andra halvan av 2024, men mer troligt känns som 2025.

Filmtopp håller dig uppdaterad om framtiden för "Flatshare".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL