Jag är Zlatan

Filmer på SVT maj-juni 2023 – alla höjdpunkter

  • SVT Play
Sofie Landgren
20 maj 2023 kl. 16:05

Sommarens filmer på SVT Play

Filmtopp har granskat SVT Plays filmutbud för sommaren 2023 och här har vi sammanställt alla höjdpunkterna för maj och juni månad!

Beautiful Boy, långfilm
Foto: Scanbox Sweden AB.

Beautiful Boy (2018) – 19 maj

Beautiful Boy är baserad på de bästsäljande memoarerna skrivna av far och son i form av David och Nic Sheff, och skildrar en hjärtskärande och inspirerade kamp för överlevnad, återfall och återhämtning i en familj som under många år kämpar mot beroende.

Efter en separation kämpar journalisten David Sheff (Steve Carrell) för att hjälpa sin tonårsson (Timothée Chalamet), som går från att experimentera med droger till att bli helt beroende av metamfetamin. Filmen är regisserad av Felix Van Groeningen och baserad på Sheffs bästsäljande memoarbok Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction.

Woman at War
Foto: Scanbox Sweden AB.

Woman at War (2018) – 20 maj

Halla har börjat få misstänksamma blickar. Kan denna ensamstående, till synes harmlösa körledare verkligen vara den omtalade kvinnliga ekoterrorist som genomfört en rad attentat mot Islands ekonomi och infrastruktur?

Halla försöker bibehålla sin hemliga identitet medan hon förbereder sig för sitt största projekt hittills: ett sabotage mot aluminiumindustrins exploatering av det isländska höglandet. Men samtidigt gör sig hennes kanske största dröm påmind: att få bli mamma. Halla har fått veta att hennes ansökan om adoption av en liten flicka från Ukraina äntligen har godkänts, och nu måste hon välja sin väg.

Streama Min pappa Marianne
Foto: Nordisk Film AB.

Min pappa Marianne (2020) – 26 maj

Efter att ha brutit upp med pojkvännen återvänder Hanna, 28, till Alingsås för ett vikariat på lokalnyheterna. När hennes älskade pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han egentligen vill vara Marianne, vänds Hannas värld upp och ner. Men för pappa Marianne finns ingen återvändo - hon måste äntligen få vara den hon är. Det blir en omtumlande resa för Hanna, som varken kände sig själv eller sin pappa så väl som hon trodde.

Bränn alla mina brev på SVT i maj
Foto: SF Studios.

Bränn alla mina brev (2022) – 27 maj

Efter ett gräl med sin fru inser Alex Schulman att han måste ta itu med sin vrede. En ilska som har gått i arv i generationer. Släktens alla konflikter och vendettor tycks ha börjat hos en och samma person: morfar Sven Stolpe.

I början av 1930-talet hade Svens fru, Karin Stolpe, en kort affär med Olof Lagercrantz, vilket skapade svallvågor över årtionden.

Matthew McConaughey
Foto: Noble Entertainment AB.

The Lincoln Lawyer (2011) – 27 maj

Mick Haller – en hal och karismatisk försvarsadvokat – jobbar ur baksätet på sin Lincoln Town Car när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen Louis Roulet står åtalat för mordförsök på en ung kvinna och pengar är inget som står i vägen för han ska frikännas. Men när Mick tar sig an Roulet som klient sätter han i gång en kedja av svek och mord som försätter honom i livsfara och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett infernaliskt spel.

Livet från den ljusa sidan
Foto: Egmont Film AB.

Livet från den ljusa sidan (1997) – 3 juni

En romantisk komedi om den osannolika förbindelsen som uppstår mellan tre helt olika New York-bor - och de verkar aldrig få ordning på sina respektive liv. Trion består av en snabbkäftad romanförfattare, en servitris som försöker vara en ansvarstagande ensamstående mor och en homosexuell konstnär som aldrig blir nöjd med sina målningar. Det är genom en fjärde personlighet som de får kontakt - nämligen via en hund vid namn Verdell.

Bad Moms
Foto: SF Studios.

Bad Moms (2016) – 10 juni

Liksom många andra mammor tar Amy hand om alla utom sig själv. Hennes liv är perfekt med ett lyckligt äktenskap, högpresterande barn, ett vackert hem och till på köpet 365 perfekta hårdagar om året. Hon bakar till skolan och sitter med i alla kommittéer, allt samtidigt som hon gör karriär. Och det hon gör verkar så lätt.

Men, strax under ytan är Amy på bristningsgränsen. Hon är överarbetad, överpresterande och utmattad av alla krav. Varför arbeta så hårt för så lite uppskattning? Vad skulle hända om hon gjorde det hon ville för en gångs skull? Amy får kontakt med två andra mammor i samma situation och tillsammans bestämmer de sig för att lämna sina inrutade liv för att istället leva livet!

Lill-Zlatan och morbror raring
Foto: Scandinavian Film Distri.

Lill-Zlatan och morbror raring (2022) – 11 juni

Ella ser fram emot en drömvecka tillsammans med sin favoritmorbror och BFF, Tommy. Plötsligt står en främmande man i hallen. Han heter Steve och är Tommys nya pojkvän. Drömveckan förvandlas till en äventyrlig mardrömsvecka där Ella gör allt för att bli av med Steve och vinna tillbaka sin bästa vän.

Gone Girl (2014)
Foto: Twentieth Century Fox AB.

Gone Girl (2014) – 16 juni

På sin femte bröllopsdag rapporterar Nick Dunne (Ben Affleck) att hans hustru Amy (Rosamund Pike) har försvunnit. Under press från polis och media börjar Nicks historia dock att fallera och hans märkliga beteende gör att många börjar ställa den oundvikliga frågan: Har Nick dödat sin fru?

Patrik 1,5
Foto: SF Studios.

Patrik 1,5 (2008) – 17 juni

Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, ”Patrik 1,5”. Men när Patrik anländer visar han sig vara någon annan än den de trott. Ett kommatecken har hamnat fel i byråkratin, och in kliver en femtonårig homofob med kriminellt förflutet.

Jag är Zlatan
Foto: Nordisk Film.

Jag är Zlatan (2021) – 23 juni

En sann "underdogberättelse" om killen från Rosengård, Zlatan Ibrahimovic, som inte hade något men som fick allt. Med talang, med hårt arbete och trots motgångar vågade han tro på sig själv och sin livsdröm.

Länge leve Bonusfamiljen (2022)
Foto: SF Studios.

Länge leve bonusfamiljen (2022) – 24 juni

Lisa och Patrik har lappat ihop sitt äktenskap efter Patriks otrohet ett år tidigare när ett brev från tingsrätten dimper ner. Det visar sig att Lisa har glömt bort att hon lämnade in skilsmässopapper när det var som sämst mellan dem, och nu är skilsmässan ett faktum. Patrik bli bestört - han vill absolut inte vara skild från Lisa och bestämmer sig för att överraska henne i fjällen med ett bröllop på nyårsafton. Väl på plats kommer det fram att Lisa också har varit otrogen, och allt vänds upp och ner.

Fucking Åmål
Foto: Sonet Film AB.

Fucking Åmål (1998) – 30 juni

Elin har hånglat med ungefär 70.000 killar, och tycker allt är tråkigt. Hon längtar efter att något ska hända. Jessica är tillsammans med Markus, som tycker att han är tuffast i hela Åmål. Johan är Markus bästa kompis och han är kär i Elin, men hon tycker han är töntig eftersom han kör moppe trots att han går på gymnasiet. Agnes är ensammast i hela världen, och hon är så förälskad i en viss person att hjärtat nästan går sönder.

Hotel Mumbai
Foto: Sandrew Metronome International AB.

Hotel Mumbai (2019) – 30 juni

26 november 2008 utsattes Taj Mahal Palace Hotel i Mumbai för ett terrorattentat. I Hotel Mumbai får vi följa den heroiska och hängivna personalen på hotellet när de riskerar sina liv för att rädda hotellets gäster. Bland dessa finns den välrenommerade kocken Hemant Oberoi och en servitör. Medan omvärlden ser på tvingas ett desperat par göra otänkbara uppoffringar för att skydda sitt nyfödda barn.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL