Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Tunna blå linjen

EXTRA: Nu spelas Tunna blå linjen säsong 2 in

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 oktober 2021

Första scenen är färdig

SVT:s "Tunna blå linjen" blev en stor tittarfavorit. Nu har äntligen inspelningen av den efterlängtade fortsättningen påbörjats.

I dag meddelade SVT på sin Instagram-kanal att produktionen av fortsättningen på den svenska dramaserien Tunna blå linjen påbörjats. Ett efterlängtat besked för seriens många fans.

Tidigare i år rosades den första säsongen av kritiker såväl som publiken och prisades sedan på Kristallen där den mottog priset för årets bästa TV-drama. Filmtopps recensent Sebastian Ahokas gav högt betyg med följande motivering:

"Förra året spände SVT sina muskler rejält när man släppte den mycket omtalade serien Kalifat. Årets första storsatsning heter Tunna blå linjen och är minst lika imponerande som fjolårets succédrama."

När vi i samband med förra säsongen pratade med seriens ena huvudrollsinnehavare Amanda Jansson sa hon följande om fortsättningen:

– Det finns en plan om att vi ska börja filma i höst, men jag tror inte att finansieringen är hundra procent klar. Jag har fått frågan om jag vill vara med och det vill jag. Jag är redo.

Tack och lov har finansieringen alltså gått i lås och inspelningen påbörjats.

Nedan är SVT:s Instagrammeddelande:

Exakt vilket datum vi får fortsätta att ta del av Malmöpolisernas vardag är i dagsläget inte klart. Men vi förväntar oss att Tunna blå linjen säsong 2 får premiär under det första kvartalet 2022.

NÄSTA ARTIKEL