EPA-dunken tar över Mello – Lia Larssons 30 km/h utmanar Fröken Snusk

EPA-dunken tar över Mello – Lia Larssons 30 km/h utmanar Fröken Snusk

  • SVT Play
Emil Oscar Rasmussen
24 februari 2024 kl. 10:02

Duellen i Melodifestivalen 2024 vi inte visste att vi ville ha

Melodifestivalen 2024 rullar vidare till Eskilstuna. Där fortsätter EPA-dunkens erövring av schlagervärlden när artisten Lia Larsson ställer upp med låten "30 km/h" – som har tydliga likheter med Fröken Snusks bidrag.

Nej, det är inte Fröken Snusk utan rånarluvan Lia Larsson är bara nästa artist att vifta med EPA-dunkens fana i Melodifestivalen 2024. Artisten går ut som andra tävlande i musikfestens fjärde deltävling, som arrangeras i Eskilstuna.

I Eskilstuna är det de etablerade Melodifestivalen-stjärnorna Danny Saucedo och Dotter som går in i deltävlingen som storfavoriter, men Lia Larsson och Albin Tingwall ses som potentiella utmanare (medan Scarlet och Lasse Stefanz är helgens stora underdogs). Lia Larsson ställer upp med ett bidrag som har tydliga likheter det vi fick höra av Fröken Snusk – men med aningen mindre spektakel.

EPA-dunken tar över Mello – Lia Larssons 30 km/h utmanar Fröken Snusk
Tut-tut, här kommer A-traktor för att ta över vägarna och Melodifestivalen. Foto: SVT.

Lia Larsson omfamnar EPA-dunken och utmanar Fröken Snusk i Melodifestivalen 2024

EPA-dunken har svept över Sverige de senaste åren med artister som Hooja och just Fröken Snusk i frontlinjen, men det finns betydligt fler profiler inom fjortisdunkens lite snuskigare och avgashostande ättling än så. Morabaserade artisten och "tiktokaren" Lia Larsson är en av dem.

I Melodifestivalen 2024 ställer hon upp med låten "30 km/h", som hon skrivit tillsammans med de rutinerade Mellorävarna Thomas G:son och Jimmy Jansson samt Axel Schylström och My Söderholm.

Den A-traktor-flirtande låten är en självklar utmanare till Fröken Snusks "Unga & fria", som gick till semifinal efter deltävling 2 och som mycket väl kan ställas mot "30 km/h", om även Lia Larsson lyckas hålla sig kvar i tävlingen. Du kan se en förhandsvisning av "30 km/h" på SVT Play fram till och med kvällens sändning.

Hur det går för Lia Larsson och "30 km/h" ser du på SVT1 eller SVT Play i dag, med sändningsstart klockan 20.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL