Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Entreprenören får Fredrik Eklund att släppa sin besatthet av pengar

Entreprenören får Fredrik Eklund att släppa sin besatthet av pengar

  • SVT Play
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
14 september 2023
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Nyhet
14 september 2023

Övertyga flera drakar till att investera i tjänsten Allbry

När Cem Celepli Atci presenterar den hjälpsamma elevappen Allbry i "Draknästet" blir Fredrik Eklund emotionellt investerad och släpper sin besatthet av pengar. Han får då tre andra drakar att öppna sina plånböcker.

I veckans avsnitt av Draknästet SVT är entreprenören och stjärnmäklaren Fredrik Eklund tillbaka som gästdrake. Han gillar flera av de företagsidéer som presenteras för honom men ett av dem träffar honom hårdare än de andra på ett emotionellt plan. När tidigare skolkuratorn Cem Celepli Atci presenterar den redan lanserade tjänsten Allbry, som ämnar att modernisera elevhälsan inom svensk skola, får han med sig Fredrik Eklund som tjatar på de andra drakarna att tillsammans med honom investera för en god sak.

Entreprenören får Fredrik Eklund att släppa sin besatthet av pengar
Fredrik Eklund får med sig drakar i att investera i Allbry. Foto: SVT Play.

Entreprenören får Fredrik Eklund att släppa sin besatthet av pengar

Med sitt företag Allbry vill den tidigare skolkuratorn och numera entreprenören Cem Celepli Atci erbjuda elever psykologiskt stöd när de än kan tänkas behöva det – direkt i telefonen. Han har sökt till Draknästet i hopp om att få ett stöd på en miljon kronor för 3,3% av bolaget. Med så pass liten andel behöver drakarna övertygas för att tacka ja. Vad fungerar då bättre än en passionerad Fredrik Eklund

– Om vi går ihop alla fem och gör någonting bra. Vi går ihop, fem drakar, och sprutar vår eld och hjälper de här ungdomarna. Vi struntar i pengarna och så gör vi någonting. Kolla på oss, vi sitter här med alla våra pengar... var inte så tråkiga nu, säger han. 

Med lite välmenande tjat får han till slut med sig Shervin Razani, Lena Apler och Jonas Tellander. Den som backar ur är Sara Wimmercranz, som trots att hon älskar idén inte anser andelen som erbjuds vara alldeles för liten. 

Men fyra drakar räcker gott och väl. Tillsammans går de ihop med en miljon kronor och gör Cem överlycklig. Efteråt möts Eklund av beröm från sina kollegor som tycker att han gjorde rätt i att övertyga dem till en investering med ett gott ändamål. 

– Jag är den som är mest besatt av pengar, men samtidigt så... säger Fredrik innan Shervin fullföljer hans mening: 

– ...har du hjärta. 

I nästa veckas avsnitt av "Draknästet" gör entreprenören Christian von Koenigsegg, som är VD för biltillverkaren Koenigsegg Automotive, entré som gästdrake.

NÄSTA ARTIKEL