Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Draknästet säsong 2 – Här är alla drakar!

Draknästet säsong 2 – Här är alla drakar!

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 september 2022

Nu gör Draknästet comeback

Här är alla drakar i "Draknästet" 2022 - programserien där svenska entreprenörer presenterar sin affärsidé inför en grupp investerare och riskkapitalister.

Drakarna vet hur det är att börja från noll och bygga ett bolag från grunden. Med eget kapital, kunskap och stor erfarenhet ska de hitta nya entreprenörer med affärsidéer som faller dem i smaken. Lyckas det är de beredda att gå all in.

– Det blir en säsong sprängfylld av innovationsrikedom och modiga människor. Entreprenörerna har satsat allt på sina affärsidéer och står nu rustade till tänderna inför drakarna i förhoppning om att få den investering som kan betyda allt för deras fortsatta verksamhet, säger Johan Liljeroth, projektledare SVT.

Draknästet 2022 – Säsong 2
Emelie & Frida söker pengar för en app. Foto: Tamas Harkany/ITV

Pandemin väckte många entreprenörer

I spåren av pandemin slår nyföretagandet nya rekord i Sverige, månad för månad. 2020 blev ett rekordår. Några av dessa nya entreprenörer lär vi känna i den nya säsongen av Draknästet som bjuder på fem helt nya, men välkända drakar.

– Draknästet är ett välkänt format för publiken, som i denna omgång erbjuder en fin plattform för unga människors innovation och drömmar från hela Sverige, säger Anna Luuk Priske, faktabeställare SVT.

Draknästet 2022
Sara Wimmercranz tittar på en väska som kan rädda liv. Foto: SVT.

Draknästet säsong 2 – Alla drakar

JACOB DE GEER, Upplands Väsby
En av Sveriges absolut största och mest inflytelserika tech-entreprenörer, grundare till iZettle - som förenklat kortbetalningar världen över - och som såldes till PayPal för 20 miljarder kronor.

LENA APLER, Göteborg
Affärsängel och grundare av finansbolaget Collector numera börsnoterade Collector Bank. Utnämnd till ”årets entreprenör”, ”Årets VD” och har funnits med på listan över ”Näringslivets mäktigaste kvinnor” år efter år.

SARA WIMMERCRANZ, Stockholm (från Älmhult)
Riskkapitalist och utsedd till en av Sveriges mäktigaste tech-investerare. En av grundarna till miljardbolaget Footway, Nordens största sko-e handel. I dag driver hon Backing Minds som investerar i startups.

SHERVIN RAZANI, Stockholm (uppvuxen i Husby, född i Iran)
Superentreprenören som bland mycket annat drivit apotek, finans och eventföretag. I dag äger han hotell och är grundare av Jurek, Sveriges största rekryterings- och konsultföretag.

JONAS ERIKSSON, Sigtuna (från Luleå)
Innan sin framgångsrika domar-karriär inom fotboll har Jonas Eriksson byggt och sålt bolag flertalet gånger inom TV-sporträttigheter. I dag skapar han ny business bland annat med tränings och hälso-kedjan WE och investeringar i startups.

Draknästet säsong 2 har premiär den 6 oktober på SVT.

NÄSTA ARTIKEL