På TV ikväll: Magnus Uggla och dottern Agnes i satsningen “Jag och min far“

Detta ersätter ”Jag och min far” — kommer du sakna Magnus och Agnes Uggla?

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 24 februari 2024 kl. 11:02 | Publicerad 22 februari 2024 kl. 18:02

Far och dotter Uggla lämnar TV-rutan

I dag sänds inget avsnitt av "Jag och min far" på SVT1 utan istället visas "Sjaunja - livet i väglöst land".

I Jag och min far fick vi se den folkkäre artisten Magnus Uggla resa jorden runt tillsammans med dottern Agnes. Han född på 50-talet och hon på 90-talet – två generationer som sägs stå längst ifrån varandra. Under resans gång har vi fått se att de har haft en hel del att lära av varandra.

Med sina sex avsnitt har programmet visat sig bli en riktig tittarfavorit, men nu lämnar far och dotter Uggla TV-rutan för den här gången. Istället kliver dokumentären Sjaunja - livet i väglöst land in och tar deras plats.

Magnus och Agnes Uggla i "Jag och min far"
Magnus Uggla och dottern Agnes. Foto: SVT

Detta handlar "Sjaunja - livet i väglöst land" om

Naturreservatet Sjaunja är ett vildvuxet myrområde lika stort som Blekinge. Här finns en orörd natur, fylld av äventyr och vilda djur. Ett kompisgäng paddlar genom vildmarken, målet är byn Akkavaara. En avskärmad by, som under 1700-talet blir ny boplats för ett litet antal familjer. Varför hamnade man just där, hur levde man, och varför blev det så att byn plötsligt avfolkades?

Dokumentären är 50 minuter lång och sänds kl. 21:00 på SVT1. Därefter fortsätter naturdokumentärerna att ta plats i TV-tablån. Nästa vecka, samma tid, visas Vilda Småland, även den 50 minuter lång.

Framtiden osäker för "Jag och min far"

Än så länge har varken SVT, Magnus Uggla eller Agnes Uggla kommenterat om det kommer att bli några fler avsnitt av Jag och min far längre fram. Filmtopp har skickat frågan vidare till SVT, men ännu inte fått svar. Vi håller dig uppdaterad så fort vi får veta mera.

UPPDATERING: I ett mail till Filmtopp skriver SVT följande:

"Vi är nöjda med programmet men som det ser ut just nu blir det inte fler säsonger."

Samtliga avsnitt av "Jag och min far" går att streama på SVT Play. För mer läsning, se vår lista med svenska realityserier 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL