Detektiverna – allt om SVT:s nya helgsatsning: "Som en blockbusterfilm"

Detektiverna – allt om SVT:s nya helgsatsning: "Som en blockbusterfilm"

  • SVT Play
Filmtopp
06 september 2023 kl. 11:00

Elementärt, kära… Keyyo?

Nu är det dags för vår allas Kristina Petrushina att tillsammans med bland andra Anis Don Demina och Nisse Hallberg nyttja deduktionens genomskådande krafter. Programmet i fråga heter "Detektiverna" och är SVT:s nya uppslag.

Just nu pågår inspelningen av Detektiverna, ett helt nytt program som utvecklats av SVT. Programmet sätter förstoringsglaset på spännande och märkliga mysterier som ska lösas med hjälp av programmets humoristiska ensemble.

– Vår nya helgsatsning Detektiverna är rolig och klurig, och man kommer att bli både imponerad och förskräckt av våra kända deltagares slutledningsförmåga. Som en tecknad blockbusterfilm – en rolig stund att samla familjen, säger Anton Glanzeilus, programbeställare för underhållningsprogram på SVT.

Deltagarna i Detektiverna 2023

Medverkar i Detektiverna gör Nassim Al Fakir, Arantxa Alvarez, Morgan Alling, Anis Don Demina, Nisse Hallberg, Sussie Eriksson och Kristina ”Keyyo” Petrushina. Deltagarna turas om att vara spelledare och att tävla i lag om två.

Så fungerar Detektiverna

Det gäller för deltagarna att agera smart och kreativt, hitta ledtrådar och lösa olika uppdrag. Deras resonemang och begränsade slutledningsförmåga gör dem knappast till några Sherlock Holmes, men kul, det blir det.

Deltagarna får försöka hantera övervakningskameror, vittnesförhör och spaningsuppdrag efter bästa förmåga för att i slutändan ha chans att koras till seriens mästerdetektiv. Ett program för hela familjen fyllt av kända ingredienser från detektivernas spännande värld.

Detektiverna spelas in hösten 2023 och sänds våren 2024 på SVT.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL