Detektiven från Beledweyne – Spännande trailer till SVT:s nya krimdrama

Detektiven från Beledweyne – Spännande trailer till SVT:s nya krimdrama

  • SVT Play
Filmtopp
25 februari 2023 kl. 09:02

Tjuvheder-stjärnan i huvudrollen

Snart är det premiär för SVT:s nya dramaserie "Detektiven från Beledweye". Nu har det landat en trailer som bjuder på spänning.

När en vårdslös före detta åklagare ska utvisa en asylsökande man från Somalia visar det sig att mannen är ett polisiärt utredningsgeni – något som i slutändan ska visa sig livsnödvändigt för dem båda i deras respektive kamp för överlevnad och upprättelse. Huvudrollerna spelas av Guldbaggebelönade Malin Levanon (Tjuvheder) och Nasir Dhagole.

När en ung flicka försvinner nära ett flyktingförvar riktas hela landets uppmärksamhet mot den lilla byn Karkebo. Inne på förvaret inser den självgoda och trångsynta juristen Tilda Renström att den okända flykting som hon precis ska utvisa har en knivskarp blick för brott och ledtrådar. Tilda, som nyligen avskedats från sitt jobb som åklagare, ser chansen att presentera hans tankar som sina egna för att på så vis vinna tillbaka sin självkänsla och kanske även sitt jobb. Mannen – som vägrar att uppge sin egentliga identitet – tar chansen att undkomma ett katastrofalt öde genom att hjälpa Tilda. Så blir två personer, som till synes inte har någonting gemensamt, en otippad, brottsutredande duo.

Tre brott ska lösas

Detektiven från Beledweyne sänds i sex avsnitt med tre brottsfall som sträcker sig över två avsnitt vardera. Det är en originalserie skriven av Aron Levander (Snabba cash, Det som göms i snö). För konceptuerande regi svarar Zaida Bergroth (Tove). Ulf Synnerholm och Olle WirenhedB-Reel Films producerar serien i samproduktion med SVT, ZDF och Film i Väst.

I rollistan syns även Ellen Jelinek (Fröken Frimans krig), Kristofer Kamiyasu (Tack för senast), Sofia Rönnegård (Innan vi dör), Anna Bjelkerud (Vår tid är nu), Hanna Ullerstam (Johan Falk) och Dag Malmberg (Kronprinsen som försvann).

"Detektiven från Beledweyne" har premiär den 10 mars på SVT Play och måndagen den 13 mars på SVT1.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL