David Batra möter fyra svenska kändisar med sömnproblem – Sov gott på SVT

David Batra möter fyra svenska kändisar med sömnproblem – Sov gott på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
16 april 2023 kl. 08:04

Få hjälp till bättre sömn

David Batra har samlat fyra svenska kändisar med olika sömnproblem. Tillsammans med sömnforskaren Christian Benedict ska de hjälpa en i taget.

Sov gott, serie på SVT med David Batra
Foto: Morgan Norman /SVT.

Premiär för "Sov gott" på SVT och SVT Play

Den 20 april kommer programserien Sov gott till SVT. Syftet med serien är att försöka hjälpa folk få bukt på sina sömnsvårigheter. Nästan hälften av alla svenskar har visat sig lida av sömnproblem och David Batra är en av dem. För att lära sig mer om hur man kan få bukt med detta samlar David fyra personer för att tillsammans med sömnforskaren Christian Benedict försöka hjälpa dem och sig själv till bättre sömn.

- Jag har i hela mitt liv själv brottats med stora sömnproblem så när chansen dök upp att leda de här mötena med fyra andra "sömnstörda" personer och få hjälp av Christian så tvekade jag inte. Förhoppningsvis kan vi hjälpa även andra som har svårt att komma till ro på nätterna, säger David Batra i ett pressmeddelande.

Sov gott, programserie i 4 delar på SVT
Foto: Morgan Norman /SVT.

Får genomgå undersökande experiment

De som medverkar i programserien är inga mindre än Björn Hellberg, tennisorakel och författare, som har problem med snarkning och att somna om när han väl vaknat. Komikern Anna Mannheimer som har väldigt svårt att somna. Influencern Antonija Mandir som alltid är uppkopplad och har svårt att varva ner och Loui Sand, fd elithandbollspelare som har svårt med djupsömnen.

Sömnforskaren Christian Benedict ger de medverkande olika uppgifter som de ska testa för att se om det kan hjälpa dem att sova bättre. Han utsätter även David Batra för olika experiment för att undersöka hur sömnbrist kan påverka hälsan.

David Batra i Sov gott på svt
Foto: Morgan Norman /SVT.

Generell fakta om svenskens sömnbesvär

Enligt Folkhälsomyndighetens senaste folkhälsostudie från 2021 har nästan hälften av alla svenskar sömnbesvär. Hos barn och unga, 0-19 år, har förskrivningen av sömnfrämjande läkemedel femdubblats på 10 år enligt Socialstyrelsens statistik.

Missa inte programserien "Sov gott" i fyra delar med premiär på SVT den 20 april 19.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL