David Batra är tillbaka i Världens bästa curry på SVT

David Batra är tillbaka i Världens bästa curry på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
13 mars 2023 kl. 16:03
ANNONS
ANNONS

David Batra och Malin Mendel startar en restaurang i Indien

I den nya matlagningsserien "Världens bästa curry" lär komikern David Batra och SVT:s Indienkorrespondent Malin Mendel ut sina bästa indiska matlagningsknep från det indiska köket. Kameramannen Douglas Garcias är med på ett hörn och agerar som skoningslös provsmakare av alla rätter som serveras.

David Batra och Malin Mendel i Världens bästa curry på SVT
David Batra och Malin Mendel. Foto: Karin af Klintberg /SVT.

Premiär för "Världens bästa curry" på SVT

Komikern David Batra och korrespondenten Malin Mendel är tillbaka på SVT med ännu ett underhållningsprogram med Indien som utgångsläge. I Världens bästa curry, som har premiär den 14 mars på SVT, startar Malin och David upp en restaurang i Indien. Nu skall de laga sig igenom indiska restaurangklassiker, bjuda på gamla familjerecept och dela med sig av sina bästa tips i från det Indiska köket.

Världens Bästa Curry, matlagningsserie på SVT
David Batra och Malin Mendel. Foto: Karin af Klintberg /SVT.

Lär dig laga indisk mat med David och Malin

I den nya matlagningsserien får David och Malin även sällskap av kameramannen Douglas Garcias, som utöver filmandet blir utsedd till en skoningslös provsmakare av alla de rätter Malin och David lagar. I ett pressmeddelande garanterar SVT att serien inte lär bli som något annat matlagningsprogram.

– Många svenskar älskar att gå på indiska restauranger, men långtifrån alla vet att man enkelt kan laga lika goda rätter hemma. Därför filmade vi i mitt indiska kök, där vi till en början inte ens hade en vass kniv, och i köket på vårt favorithak, säger Malin Mendel i en intervju med SVT.

– Jag är uppväxt på lika delar svensk- och indisk husmanskost, och som vuxen har jag blivit ännu mer intresserad av matlagning. Att göra den här serien ihop med Malin och få chansen att lära ut några favoriter till svenska folket känns därför urkul. Drömmen skulle vara att kombinera skånsk och indisk mattradition. Till exempel grisfötter tikka masala eller tandoori-gås, säger David Batra i en intervju med SVT.

David har skrivit en kokbok med indisk mat och Malin har skrivit hela fyra indiska kokböcker sedan tidigare. I de 15 minuter långa avsnitten får nu tittarna lära sig att laga såväl Davids och Malins favoriträtter som indiska klassiker som chicken tikka masala och palak paneer.

Missa inte premiären av "Världens bästa curry" på SVT Play den 14 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL