EU-valet 2024 valvaka – sändningstider och studio på SVT

Då sänds SVT:s valvaka av EU-valet 2024

  • SVT Play
Axel Diedrichs
09 juni 2024 kl. 15:42

SVT bjuder på en fem timmar lång livesändning

I kväll sänder SVT programspecialen "EU-val 2024: Valvaka" som ger oss livesända direktrapporter från det stundande EU-valet.

Nu pågår de allra sista röstningarna inför EU-valet 2024, med svenskar som ivrigt rör sig till olika lokaler över hela landet för att lämna in sina röster. I kväll är det dags för SVT:s stora valvaka av EU-valet 2024. Programspecialen de visar kommer att vara fem timmar lång och bestå av studioprat samt direktrapportering från partiernas valvakor och flera av EU:s viktigaste länder. Nedan hittar du mer information om sändningen. 

Fouad Youcefi, Camilla Kvartoft och Anders Holmberg. Foto: Janne Danielsson / SVT.

Då sänds SVT:s valvaka av EU-valet 2024

Det har blivit dags att följa rösträkningen under valkvällen med direktrapportering från partiernas valvakor och flera av EU:s viktigaste länder. I programmets studio ger den svenske journalisten Fouad Youcefi tittarna en unik inblick i hur Sverige och Europa röstar. Förutom honom finns även Camilla Kvartoft och Anders Holmberg i studion för att leda oss genom sändningen. 

Sändningen av SVT:s valvaka av EU-valet 2024 börjar klockan 20:00 på SVT1, SVT24 och SVT Play och fortsätter fram till och med klockan 01:00, vilket innebär att vi får oss en riktig helkväll med politisk spänning. Vidare kommer vallokalsundersökningen VALU att presenteras klockan 21:00, detta när vallokalerna stänger för att ge oss en hyfsad bild av hur valet kommer att gå.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL