Då sänds Musikhjälpen 2023 – artisterna som kommer till Växjö. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Då sänds Musikhjälpen 2023 – artisterna som kommer till Växjö

  • SVT Play
Filmtopp
30 augusti 2023 kl. 11:00

Musikhjälpen intar Småland för första gången

Nu står det klart att "Musikhjälpen" och glasburen för första gången parkerar i Småland. I december arrangeras det älskade evenemanget som kombinerar engagemang och välgörenhet med musik i Växjö.

Det blir Växjö som blir staden för "Musikhjälpen" och dess glasbur i december 2023, det avslöjar Sveriges Radio i ett pressmeddelande. Växjö som spelplats för musik- och välgörenhetsfesten innebär att det är första gången Småland får agera spelplats för den mysiga marathonsändningen.

– Jag ser fram emot att tillsammans med både smålänningarna och stadens många studenter få uppleva en veckas folkfest med värme, kärlek och ett stort engagemang när vi drar i gång sändningarna i december, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT, i pressmeddelandet.

Även Sara Almkvist, vd för Växjö & Co, som är Växjö kommuns destinationsbolag, har uttalat sig:

Musikhjälpen är ett helt unikt evenemang som vi är oerhört stolta och glada över att få till Växjö. Stortorget blir under en vecka Kärlekens torg som vi gemensamt ska se till att fylla med engagemang. Nu har vi möjlighet att visa resten av Sverige vilket stort hjärta vi Växjöbor har. Jag vill uppmana alla att redan nu börja fundera på hur ni på olika sätt vill engagera er, litet som stort, allt räknas! säger Sara Almkvist.

Foto: Sveriges Radio.

Då sänds Musikhjälpen 2023 i Växjö

I år går Musikhjälpen av stapeln mellan den 11–17 december. Det är alltså Växjö som är hem till folkfesten denna gången och glasburen kommer att placeras på Stortorget i staden. Konceptet går ut på att samla in pengar för ett välgörande ändamål som förtjänar att uppmärksammas, och detta sker under ledning av tre kända programledare som livesänder på radio och tv i 144 timmar i sträck.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Programmet kommer att direktsändas i sin helhet i P3 och på SVT Play. Även SVT2 och SVT24 kommer att sända stora delar av Musikhjälpen.

Tema, programledare och artister i Musikhjälpen 2023

Än så länge har årets tema och programledare inte presenterats. Inte heller vilka artister som kommer att medverka har annonserats, men enligt SVT och Karl-Johan Paulsson har en stor mängd välkända musiker fått en inbjudan till programmet.

– Vi har bjudit in 40-50-tal av Sveriges största artister och sen vill vi ju även engagera alla Växjöbor och smålänningar att göra härliga och galna insamlingsevent. Det är en härlig utmaning vi har framför oss, säger Karl-Johan Paulsson, via svt.se.

Taggad på "Musikhjälpen" 2023? Redan nu kan du starta insamlingar här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL