Barnmorskan i East End säsong 12 – detta vet vi

Barnmorskan i East End säsong 12 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 19 september 2023 kl. 16:29 | Publicerad 18 september 2023 kl. 10:32

Så ser framtiden ut för Barnmorskan i East End

"Barnmorskan i East End" är den populära brittiska dramaserien som finns att streama på SVT Play i Sverige. Senast ut på streamingtjänsten var den elfte säsongen, vilket får oss att vilja utforska om vi även kan vänta oss "Barnmorskan i East End" säsong 12 framöver.

"Barnmorskan i East End" är den brittiska dramaserien som har rullat enda sedan 2012. Sedan dess har vi hunnit få chansen att streama hela 11 säsonger av serien, senast på SVT Play.

För den som inte är bekant med handlingen kretsar Barnmorskan i East End kring en grupp barnmorskor i östra London på 1950- och 60-talet. I den elfte säsongen som har rullat på SVT och SVT Play under sommaren har vi fått se väl bevarade hemligheter avslöjas i Poplar, tragedier inträffa och – som alltid – många spännande livsöden relevanta för barnmorskornas yrke.

Serien är skapad av Heidi Thomas (Unga kvinnor, Upstairs Downstairs, Lilies) och i rollerna ser vi Jenny Agutter, Linda Bassett, Judy Parfitt, Fenella Woolgar, Ella Bruccoleri och Helen George m.fl.

Barnmorskan i East End säsong 12 – detta vet vi
Foto: SVT.

När kommer Barnmorskan i East End säsong 12?

För dig som hoppas på fler avsnitt av serien har vi goda nyheter. Inte nog med att Barnmorskan i East End säsong 12 redan finns färdigspelad, det väntar dessutom ytterligare en rad säsonger på oss i framtiden. Den tolfte säsongen visades i Storbritannien under våren 2023, så den finns alltså redo att plockas in av SVT när som helst (en sedvanlig julspecial finns också att tillgå). Därefter har Barnmorskan i East End dessutom förnyats med inte bara en eller två ytterligare säsonger, utan tre stycken.

Vi har med andra ord gott om nya avsnitt och säsonger att se fram emot i såväl den nära som den aningen mer avlägsna framtiden.

Exakt när säsong 12 av Barnmorskan i East End kommer till SVT Play kan vi inte svara på, men förhoppningsvis måste vi inte vänta alltför länge. De tidigare säsongerna har visserligen dröjt en längre tid innan de har hittat till den svenska marknaden, så vi kanske inte ska vänta oss den nya säsongen de närmaste månaderna, men en julspecial i december och en ny säsong senast våren 2024 känns som ett troligt scenario.

Säsong 1–10 av "Barnmorskan i East End" finns också att streama på BritBox och TV4 Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL