Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Aviciis hyllningskonsert sänds på SVT och Youtube

Aviciis hyllningskonsert sänds på SVT och Youtube

  • SVT Play
Carl-Christian Frunck | Nyhet
26 november 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
26 november 2021

Hyllningskonsert till minne av Avicii

Nu på onsdag samlas artisteliten för en hyllningskonserten till minne av Tim Bergling, känd som Avicii, på Globen i Stockholm. Konserten kommer att direktsändas på SVT, Sveriges Radio och Youtube.

Tidigare i höstas bytte man namn på Ericson Globe till Avicii Arena i Stockholm. Namnbytet är inte endast en hyllning till modern svensk musiks största artist, utan också en symbol och mötesplats för initiativ riktade mot ungdomars psykiska hälsa och framtid.

MER LÄSNING:

Onsdagen den 1:a december arrangeras en hyllningskonsert på Avicii arena till minne av Tim Bergling. Eventet kallas för Together for a better day. Tillsammans med musikaliska eliter som Håkan Hellström, Miriam Bryant, Ane Brun, och Kungliga Filharmonikerna med flera, kommer man att uppträda och uppmärksamma ungdomars psykiska ohälsa. Dessutom kommer också kometen och stjärnskottet på skådespelarhimmeln Edvin Ryding att vara programvärd genom hela konserten, skriver Aftonbladet.

Foto: SVT.
Foto: SVT.

 

Detta är den första konserten i vad som ska bli ett årligt återkommande evenemang. Har man inte möjlighet att vara på plats, så kommer hyllningskonserten att direktsändas på Youtube, Sveriges Radio P3 och på SVT Play.

Sändningen börjar den 1:a december 19:30.

NÄSTA ARTIKEL