Till alla barns glädje är det äntligen premiär för Sommarlov på SVT

Till alla barns glädje är det äntligen premiär för Sommarlov på SVT

  • SVT Play
Sofie Landgren
11 juni 2023 kl. 07:00

Nu backar SVT i tiden

Med hjälp av humor och fantasi gör "Sommarlov" i år en historisk tidsresa på SVT. I "Sommarlov" 2023 kommer programledarna att resa tillbaka i tiden till tre olika tidsepoker.

Premiär för Sommarlov 2023 på SVT
Foto: Rasmus Lindh /SVT.

I Sommarlov 2023 står svensk historia i fokus

Med hjälp av humor och fantasi gör Sommarlov i år en historisk tidsresa. Programledarna Malin Olsson, Alex Hermansson, Ida On, Angelika Prick och Adrian Alebo Andersson kommer tillsammans med publiken vara med om historiska äventyr som utspelar sig under tre tidsepoker: medeltiden, upplysningstiden och 1980-talet.

Sommarlov reser tillbaka i tiden – det här är SVT:s sommarlovsmorgon 2023
Foto: Rasmus Lindh /SVT.

Vem är årets Sommarskugga?   

Sommarskuggan är ett av SVT Barns mest populära figurer. I Sommarskuggsdräkten gömmer sig en känd person som via dräkten får extremt starka buskrafter. Sveriges barn försöker tillsammans med programledarna att fånga Sommarskuggan och avslöja vem som har tagit på sig dräkten. Personer som tidigare gömt sig i dräkten: Tusse, Kapten Doris (Marianne Mörck), David Sundin, Hasse Andersson, Caroline Hermansson, Malin Olsson och den fiktiva karaktären Chefen på SVT Barn. Nu återstår bara att ta reda på en sak, vem är årets Sommarskugga?   

Varje år har Sommarlov ett tema som går som en röd tråd genom programmen. Årets tema knyter an till Historien om Sverige, SVT:s största historiesatsning någonsin som har premiär under senhösten. Den skildrar Sveriges historia från istiden fram till våra dagar och redan i sommar kommer alltså nyfikenheten kring vårt förflutna att väckas genom Sommarlov.

"Sommarlov" sänds varje dag på SVT Barn och SVT Play från måndag 12 juni – fredag 18 augusti, 68 avsnitt totalt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL