Anja Pärson vinner finalen av Mästarnas mästare 2024

Anja Pärson vinner finalen av Mästarnas mästare 2024

  • SVT Play
Karna Mahoney
14 april 2024 kl. 21:04

Olidligt jämnt in i det sista

I finalen av "Mästarnas mästare"2024 står endast fyra deltagare kvar. Det är Anja Pärson, Sebastian Larsson, Jimmy Samuelsson och Johanna Davidsson som alla har siktat in sig på samma guldpokal. Det blir Anja Pärson som slutar upp som segrare.

Anja Pärson vinner finalen av Mästarnas mästare 2024
Anja Pärson. Foto: Janne Danielsson / SVT

Anja Pärson vinner "Mästarnas mästare" 2024

Mästarnas mästare är programmet där några av Sveriges främsta idrottskvinnor- och män samlas för att göra upp om vem som faktiskt är mästarnas mästare. Under programmet får mästarna tävla mot varandra i fysiska såväl som psykiska grenar. Utöver själva tävlingsmomentet bor alla deltagare i samma hus, äter middag tillsammans och får lära känna varandra och de otroliga karriärer de har bakom sig. 

Finalen består av flera olika dueller. Först att åka ut är äventyraren Johanna Davidsson som förlorar en sprintduell mot brottaren Jimmy Samuelsson. Näst på tur att åka ut är Jimmy Samuelsson som hamnar rejält på efterkälken under en tävling mot Sebastian Larsson och Anja Pärson. Det betyder att det är fotbollsspelaren Sebastian Larsson och skidåkaren Anja Pärson kvar för den slutgiltiga duellen. 

Anja Pärson vinner finalen av Mästarnas mästare 2024
Sebastian Larsson och Anja Pärson i den sista duellen av Mästarnas mästare 2024. Foto: SVT

Den avgörande duellen

För den avgörande duellen har produktionen inte gjort det lätt för våra svenska mästare. De ska utföra en hinderbana med flera olika moment. Under det första momentet ska de knuffa tre tunga klot vardera under ett antal hinder och slutligen bära upp dem i en fålla.

Under duellen ligger Anja strax före Sebastian och kommer vidare till nästa moment först. Här ska de bygga en kort balansbana av fyra reglar för att komma vidare. Anja håller täten även genom detta moment men Sebastian flåsar henne i nacken.

Tredje momentet består av 16 olika färgbrickor som ska memoreras och byggas med klossar som till slut bygger orden “MÄSTARNAS MÄSTARE” för tittarna. Anja är först fram men får problem och ordet blir inte riktigt rätt. Här passar Sebastian på att göra en omkörning och tar täten mot nästa gren, vilket är att balansera klot på en platta som de håller med rep och ska gå över en hönstrappa. Sebastian ser ut att ha det kämpigt med kloten innan Anja kommer ikapp.

Länge är det jämnt mellan de tills Anja till slut tar ledningen igen inför det sista momentet vilket är att rulla de sex klot de precis har burit, uppför en backe och pricka hålet. Även här är det otroligt jämnt mellan finalisterna innan Anja till slut får i alla sina klot och vinner tävlingen. En korad vinnare i Anja Pärson som nu har titeln Mästarnas mästare.

Mästarnas mästare visas på SVT och SVT Play.  

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL