Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Allsång på Skansen: Pernilla Wahlgren i tårar när Benjamin överraskar henne

Allsång på Skansen: Pernilla Wahlgren i tårar när Benjamin överraskar henne

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 augusti 2023

Ett av säsongens finaste ögonblick sparades till slutet

Under den händelserika finalen av "Allsång på Skansen" 2023 fick vi se ett av säsongens finaste ögonblick när Pernilla Wahlgren överraskades av sonen Benjamin Ingrosso på scenen.

Säsongsfinalen av Allsång på Skansen var en oväntat dramatisk sådan. Från att kvällen stod under regnig himmel till det skrämmande ögonblicket där artisten David Ritschard kollapsade på scenen för att omhändertas av sjukvårdspersonal. Men sändningen bjöd lyckligtvis även på solsken. Inte bara fick tittarna se Pernilla Wahlgren berätta att hon fortsätter som programledare även nästa år, de fick även uppleva ett av säsongens finaste ögonblick när sonen Benjamin Ingrosso dök upp på scen.

Pernilla Wahlgren ser Benjamin Ingrosso dyka upp på scenen. Foto: SVT.

Allsång på Skansen: Pernilla Wahlgren i tårar när Benjamin överraskar henne

Kvällen öppnade i vanlig ordning med att Pernilla Wahlgren och publiken sjöng Lasse Berghagens klassiska vinjettlåt Stockholm i mitt hjärta. Därefter var det Victor Leksells tur att ansluta till folkfesten med Per Gessles Här kommer alla känslorna för att senare sjunga sin egen låt Fånga mig när jag faller. När det var dags för nästa allsångsnummer tog Pernilla upp kvällens tuffa vädermässiga omständigheter som en övergång till nästa allsångsnummer:

– Det må regna, sommaren må vara slut. Men jag säger som Benjamin, vi har allt det vackra framför oss, sade Pernilla Wahlgren innan hon började sjunga sonens låt Allt det vackra tillsammans med en engagerad publik.

Inför refrängen eldade Pernilla upp publiken genom att ropa ut "Få höra Skansen sjunga!". Då började publiken skrika av glädje samtidigt som de vände sig mot scenen där Benjamin Ingrosso gjorde entré. Det var då en märkbart tagen och samtidigt lycklig Pernilla som fick sjunga vidare låten tillsammans med sin son. 

– Jag är så chockad, sade hon efteråt till Benjamin som kramade om henne: 

– Jag är stolt över dig, du är bäst, sade han tillbaka innan det var dags för honom att låta nästa akt få uppmärksamheten.

– Vilken överraskning, helt otroligt. Det är inte klokt, sade Pernilla innan hon välkomnade den norska superstjärnan Dagny till scenen.

"Allsång på Skansen" är slut för den här gången. Nästa sommar återser vi Pernilla Wahlgren på Sollidenscenen. Publiken lär då hoppas på att vi få ta del av fler såna här ögonblick.

Frank Stenhammar

NÄSTA ARTIKEL