Alexander om slutet på Gift vid första ögonkastet: Har varit väldigt naiv

Alexander om slutet på Gift vid första ögonkastet: "Har varit väldigt naiv"

  • SVT Play
Sofie Landgren
20 juni 2023 kl. 08:06

Alexander Sjöstrand och Lina Tomikas gör sina slutgiltiga val

Alexander Sjöstrand och Lina Tomikas vaknar upp enskilt i säsongsavslutningen av "Gift vid första ögonkastet" för att kunna fatta sina slutgiltiga val. Allt står på spel och inget är givet. Ska de fortsätta vara gifta eller ska de skiljas? Någon kommer bli rejält överraskad.

Final i Gift vid första ögonkastet på SVT 2023
Lina Tomikas och Alexander Sjöstrand. Foto: SVT.

Det har blivit dags för Lina och Alexander att ge sina slutgiltiga svar i sista avsnittet av Gift vid första ögonkastet

Stunden har kommit och det är dags för det gifta paret Alexander Sjöstrand och Lina Tomikas att ge besked i huruvida de vill fortsätta som gifta eller om de väljer att skilja sig. Alexander har tidigare haft tendenser i att backa och lämna relationer och det finns en stor risk för att någon av dem kommer att säga att de vill skiljas. Lina är samtidigt rädd för att de ska ge olika svar.

Alexander är först ut och får prata enskilt med sexolog Kalle Norwald, parterapeut Maria Farm och psykolog Fredric Bohm innan de välkomnar Lina in i rummet.

– Jag har varit väldigt naiv i den här processen i att det här skulle gå väldigt lätt. Korkat nog faktiskt. Och jag har väl egentligen aldrig jobbat i en relation som jag har gjort med Lina. Det tar tid och kräver väldigt mycket, säger Alexander.

Finalen av gift vid första ögonkastet på SVT
Lina Tomikas. Foto: SVT.

"Det är mer som står på spel"

När Lina väl kommer in i rummet förklarar hon att hon är väldigt nervös.

– Jag tycker att det här känns nästan mer nervöst än bröllopet, för det är mer som står på spel nu. Det här har varit en omtumlande, omvälvande, mer en känslomässig berg och dalbana. Jag har inte helt och hållet känt att jag har varit mitt bästa jag, det har jag tyckt varit jobbigt, säger Lina.

Finalen av gift vid första ögonkastet 2023
Lina Tomikas och Alexander Sjöstrand. Foto: SVT.

Ska de fortsätta vara gifta eller ska de skiljas?

Tillslut får de frågan om de vill fortsätta vara gifta eller om de ska skiljas och Alexander får börja. Han vänder sig mot Lina och säger:

– Jag har ju verkligen haft en berg och dalbana-resa med dig under de här veckorna, på ett sätt jag inte trodde jag kunde ha. Här vill jag vara. Jag vill absolut fortsätta vara gift med dig.

 Lina får svara på samma fråga och tar Alexander nervöst i handen och säger:

– Ja ,men jag gick in med den här inställningen i att jag vill ha någonting långsiktigt, tryggt, fint och respektfullt. Det vore jättedumt av mig att säga nej så självklart vill jag fortsätta vara gift med dig.

Missa inte det sista avsnittet av "Gift vid första ögonkastet" på SVT den 19 juni.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL